Proiectul Narațiuni Sonore: evenimente ce pun în valoare proprietățile acustice ale diferitelor...

Proiectul Narațiuni Sonore: evenimente ce pun în valoare proprietățile acustice ale diferitelor spații ale Canalului Bega (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1748998503">

Cea de-a treia ediție a evenimentului Narațiuni Sonore/Sonic Narratives a pornit la drum la sfârșitul săptămânii trecute în Timișoara, proiectul propunând până în 10 iunie o serie de concerte, proiecții și audiții în piscinele și în clădirile abandonate de pe malul Canalului Bega.

Deschiderea oficială a avut loc la fosta clădire Constructorul de pe malul Begăi (lângă terasa River’s Tale), spațiu care găzduiește o parte dintre instalațiile sonore,, unde cei interesați au avut parte de prezentarea detaliată a programului pentru cele două săptămâni.

Un alt eveniment inclus în cadrul ediției din acest an a avut loc în Piața Victoriei alături de artistul mexican Enrique Arriaga, care a prezentat Ciclul de Fonosinteză, un proces ciclic în care interacțiunea dintre plante, oameni, structuri, sisteme sonice și alte ființe transformă vibrația infrasunetelor în energie care se transformă continuu în sunete noi. Cu ajutorul amplificării, înregistrărilor și sintezei modulare, vibrațiile asupra structurii produse de vizitatorii Pepinierei din Piața Victoriei sunt captate și procesate simultan pentru a crea o buclă de feedback, care este reprocesată din nou într-un ciclu de 2 ore în timpul unei tranziții gradiente de la lumina zilei la întuneric. Într-un gest de strămutare care seamănă cu actul transplantării vegetației din alte părți ale orașului, Enrique Arriaga a prezentat o colecție de înregistrări din peisajul sonor al orașului, împărtășind o parte din experiența sa auditivă din Timișoara. Programul complet al proiectului Narațiuni Sonore, organizat de Asociația Simultan, poate fi consultat aici.

Foto: Andreea Săsăran

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.