Șase accidente grave pe DN 6, în Banat, în primele patru luni...

Șase accidente grave pe DN 6, în Banat, în primele patru luni ale anului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

IPJ Caraș-Severin a transmis că, de la începutul anului și până acum, pe DN 6 s-au produs șase accidente grave, soldate cu trei morți. Statistica este, însă, mai puțin sumbră decât cea de anul trecut.

„De la începutul anului până în prezent pe DN 6 s-au produs șase accidente rutiere grave, cu aproximativ 30% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu decesul a trei persoane, față de șase persoane decedate în primele cinci luni din 2022 și patru persoane rănite grav, comparativ cu nouă persoane rănite grav în aceeași perioadă din 2022”, a comunicat IPJ Caraș-Severin.

Cel mai recent incident de acest gen a avut loc chiar de 1 mai, când un cetățean bulgar a murit în urma unui accident în lanț.

De altfel, în weekend-ul prelungit, polițiștii cărășeni au fost la datorie pe șosele și nu numai, fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproape 300.000 de lei.


Tot în acest interval au fost reținute 48 de permise de conducere.

„În această minivacanță, poliţiştii cărășeni au desfășurat 85 de acțiuni și controale, la nivel județean, pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Peste 160 de polițiști au acţionat, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice şi prevenirea oricăror evenimente antisociale, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Poliţiştii au intervenit la 205 solicitări ale cetăţenilor, dintre care 150 sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat peste 780 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. Pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 48 de permise de conducere, dintre acestea 11 pentru depășirea vitezei legale, și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare. În această perioadă, au fost înregistrate 50 de fapte de natură penală, 15 dintre acestea fiind infracţiuni contra persoanei, iar 16 fiind evenimente de natură rutieră, 5 accidente rutiere și 11 infracțiuni constatate pe drumurile publice”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.