Spectacol cu celebrul actor John Malkovich, la Timișoara. Când se pun în...

Spectacol cu celebrul actor John Malkovich, la Timișoara. Când se pun în vânzare biletele

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național timișorean anunță o nouă premieră care va avea loc în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului /Atelierul Identitate, și va fi, totodată, un eveniment de excepție în cadrul programului Capitalei Europene a Culturii, în luna iulie. Este vorba de spectacolul „Comedie infernală/The Infernal Comedy”, care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor american John Malkovich.

Piesa, scrisă de Michael Sturminger special pentru John Malkovich, este un monolog construit pe linia invizibilă dintre cei vii și cei plecați, prin care actorul plăsmuiește autobiografia fictivă a criminalului în serie, acela care, în anii ʹ90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia.


Pus în scenă de autorul său, spectacolul este un dialog între cuvinte și muzică, universul sonor fiind alcătuit din muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini și susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, care a conceput ilustrația muzicală. „Comedie infernală” s-a jucat până acum în peste 150 de săli de spectacol aflate în țări de pe trei continente, iar la Timișoara, spectacolul este finanțat din fonduri private.

Actorul, regizorul și producătorul John Malkowich nu mai are nevoie de prezentare, mai ales pentru cinefili. Distribuit în peste 70 de filme de lungmetraj și de televiziune care au întrunit aprecierile criticilor de cinema pentru rolurile sale din “Empire of the Sun”,  “The Killing Fields”, “Dangerous Liaisons”, “Con Air”, “Being John Malkovich” și “Changeling”, a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar, BAFTA și Globul de Aur.

Biletele pentru spectacol vor fi puse în vânzare începând cu data de 19 mai, atât la casieria teatrului cât și online, pe ste-ul teatrului național, www.tntm.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.