Au început lucrările la structura care-i va proteja pe şoferi în zona...

Au început lucrările la structura care-i va proteja pe şoferi în zona Berzasca. Cum se va circula pe drumul afectat de căderile de bolovani

0
DISTRIBUIȚI
Foto: DRDP Timişoara / Facebook

DRDP Timişoara a anunţat lucrările pentru realizarea structurii de tip „polată” din grinzi de beton armat pe DN 57, în zona localităţii Berzasca, unde la începutul anului au căzut bolovani care au blocat drumul.

Pe Clisura Dunării, în judeţul Caraș-Severin, una cu probleme datorită versanţilor de pe care cad blocuri de rocă cu risc, au început lucrările speciale iar polata prevăzută se va realiza pe o lungime de circa 100 de metri.

„Structura este alcătuită din pile cu ranforturi din beton armat, amplasat la 6 metri interax spre Dunăre, respectiv pereți de retenție în partea dinspre versant. Printre elevații și fundații sunt dispuse ancore din bare autoforante cu o lungime variabilă, fiind ancorate 4 metri în versant. Suprastructura este alcătuită dintr-un ansamblu de travee din beton armat turnat monolit, grinzi prefabricate, respectiv o placă de suprabetonare cu grosime variabilă și un strat de protecție de minim 50 cm grosime, din pământ, pentru atenuarea șocului produs de blocurile de rocă, în cazul în care se vor mai desprinde de pe versant.P ractic, dacă se vor se vor prăbuși pietre de pe versant, ele vor ajunge pe această polată care protejează drumul”, se arată în anunţul DRDP Timişoara.

În perioada lucrărilor, traficul se va desfășura cu restricții, cu semafor.


Perioada estimată a lucrărilor este de circa şase luni. Reamintim că la începutul anului au căzut roci care au blocat complet drumul, operaţiunile de îndepărtare a bolovanilor au durat mai mult de două luni iar din luna aprilie circulaţia a fost reluată parţial.

Foto: DRDP Timişoara / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.