Cele mai comune numere jucate la loterie

Cele mai comune numere jucate la loterie

0
DISTRIBUIȚI

De secole deja, loteria s-a dovedit a fi cea mai simplă și la îndemână metodă de a se câștiga diverse premii sau beneficii, iar oamenii nu par să se sature prea curând de această alternativă de îmbogățire. Că este vorba despre strategii sau nu, loteria este mai degrabă un joc al norocului, pentru că totul se bazează pe cât de intuitiv sau inspirat ești în alegerea unor numere care ulterior ar trebui să se dovedească a fi cele extrase. Această potrivire este una care ține de șanse, ar zice unii, dar probabilitatea matematică are un rol cât se poate de important, ce nu poate fi ignorat.

Cu toate că la nivel global se joacă diverse variațiuni ale aceluiași principiu, jocul loto are, în anumite zone din lume o anumită frecvență în “citirea” unor numere, iar acest detaliu nu a scăpat neobservat de jucătorii avizi, dar mai ales de statistici și știință. Este că și cum s-ar spune că poți juca la casino fără depunere și ai ignora acest avantaj ca fiind unul neînsemnat. Despre toate aceste date și multe curiozități despre loterie, dezbatem în rândurile de mai jos.

Cele mai comune numere loto în Europa și SUA

Dacă joci deja la loto de ceva timp, de fapt și dacă nu ai jucat deloc până acum, deja știi cum funcționează jocul: tu alegi niște numere pe care le presupui că vor fi câștigătoare, iar apoi se face o extragere și speri că acelea să corespundă cu cele alese de tine. Aici este vorba despre un noroc nebun, pentru că numerele sunt alese la întâmplare și corect, pentru că nimic nu poate fi manipulat.

Și cu toate acestea, se pare că unele numere “tind” să fie extrase mai des decât altele, ceea ce înseamnă și că sunt mai des jucate de jucători, din diverse considerente. Conform unor date, în SUA cele mai comune numere care se regăsesc la loto sunt 7, 11, 23, 32 și 42, în timp ce în Europa, cele mai frecvente sunt 7, 14, 21, 28 și 40.

Cele mai norocoase numere

Primele cinci cele mai norocoase numere variază în funcție de țară, cultură și superstiții personale, dar recunoscute universal în acest top ar intra:

  • șapte pentru că este considerat norocos din diverse considerente diferite, de la religie la matematică, fiind totodată și un număr prim ceea ce îl cataloghează ca semn de stabilitate;
  • trei pentru că se crede că aduce noroc prin prisma reprezentării, dar are de asemenea și ramificații religioase, cum ar fi Sfânta Treime;
  • opt ar atrage succesul prin reprezentarea sa ca semn al infinitului, amintind totodată și de posibilități infinite;
  • patru este considerat a atrage norocul prin conexiunea sa cu cele patru elemente ale naturii și cu punctele cardinale.


    În culturile antice este considerat a fi un număr care reprezintă balanță perfectă;
  • nouă este un număr aparte, pentru că este și cel mai mare ca cifră și reprezintă ideea de complet. Unii îl consideră special și pentru că se poate împărți în trei grupe egale, dar și prin trei numere consecutive, respectiv 1,2,3. În unele religii este considerat perfecțiune.

Probabilitatea numerelor la loterie

Matematicienii, statisticienii și fanii din întreaga lume sunt intigrați de modul în care probabilitatea numerelor de la loterie funcționează. Așa cum am stabilit deja, într-o loterie tipică, un set de numere este extras aleatoriu dintr-un grup mare de numere. Cotele extragerii unui anumit număr sunt determinate de mărimea fondului și de numărul de bile extrase.

Iar asta înseamnă că se poate calcula probabilitatea unui anumit număr dintr-o loterie folosind teoria probabilității, adică să determini prin diverse calcule numerice cât de probabil este să se producă un eveniment, iar în acest caz ca un număr să fie extras sau nu. Formula de calcul este o fracție între numărul de cazuri favorabile împărțit la numărul de cazuri posibile. Ceea ce înseamnă că totul este mai complex decât pare la prima vedere. Subiectul este unul destul de ofertant, așa că poți completa informațiile de care ai nevoie căutând punctual ceea ce te-ar putea interesa.

Cum să alegi numerele câștigătoare la loto

O să începem cu începutul și o să spunem că nu există o formulă magică ce îți vă spune care sunt acele numere pe care să pariezi, pentru că pur și simplu nu se poate face asta. Dar îți putem da câteva direcții ca să alegi acele numere care ar putea fi câștigătoare:

  • alege numere care au o însemnătate aparte pentru tine, cum ar fi o aniversare sau o zi importantă din viața ta;
  • studiază statisticile și fă alegeri în baza lor;
  • folosește-te de numerologie și studiază ce ar putea fi considerat norocos pentru tine;
  • alege dintre numerele care sunt considerate a fi norocoase;
  • fă alegeri la întâmplare și lasă-te ghidat de necunoscut;
  • fă un pattern pe foaia de lotto și bifează numere care se intersectează pe desen, fie că este o stea, o inimă, o pisică;
  • folosește un sistem de alegere a numerelor de loto, vei descoperi că sunt foarte multe online.

Concluzie

Să fii câștigător la loto este un eveniment care cu siguranță îți poate schimba viața. Dar și dacă pierzi, nu face din asta o tragedie, atât timp cât investițiile sunt minore și ai control asupra ocaziilor când joci. Totul constă, în primul rând, în a ști să te distrezi și să speri că la un moment dat tu vei fi cel care va bifa toate numerele alea anunțate. Până atunci, noi ținem pumnii tuturor!