Formația AXIS lansează cel de-al doilea album discografic cu un concert special...

Formația AXIS lansează cel de-al doilea album discografic cu un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În data de 15 iunie, formația AXIS revine în fața publicului cu un concert prin care lansează oficial cel de-al doilea material discografic, „Electric Peace“, evenimentul urmând să se desfășoare „În Spatele Casei“, la Timișoara.

Albumul lansat prin propria casă de discuri „Electric Peace Records” propune o abordare mai „heavy”, ce scoate trupa din tiparele „blues” în care a fost încadrată până în prezent. Scris în România și Serbia, înregistrat în Cehia și mixat în Statele Unite ale Americii, cu influențe din Led Zeppelin, Black Sabbath sau Rival Sons, povestea și soundul noului album este una cel puțin interesantă, pe care băieții abia așteaptă să o împărtășească.

Pe 1 aprilie trupa a lansat primul single de pe noul album, intitulat „Firewater”, iar „Electric Peace” va fi disponibil din 15 iunie pe toate platformele de streaming și în formate fizice precum Vinyl, CD sau Business Card Stick, iar iar pre-comenzile se fac aici.

„Trioul format din Silviu Dan Iliescu (voce, chitară, compozitor), Dejan Kotarčić (bass, baccking vocal) și Ranko Varga (tobe) a găsit expresia ideală a ceea ce se rotea și zbărnîia în mintea lor de atîția ani, acel „electric peace” invocat în titlul noului album.


Ce se aude pe disc nu are pandant în rockul acestei regiuni geografice. Îmi vin în minte doar două nume cu care aș putea face o comparație lipsită de aberație: Pop Mašina (trio uluitor din Serbia anilor 70) și Metropol/Metrock (în formula lor cea mai abrazivă). 2023. În 15 iunie se lansează „Electric Peace”. Cele nouă cîntece au fost compuse și încercate în concerte în ultimii trei ani în România și Serbia, înregistrările s-au făcut în Republica Cehă, producția sunetului s-a șlefuit în Serbia, România și SUA (Ivan Mihajlović, Silviu Dan Iliescu și Greg Gordon), mixajul final în SUA, iar masteringul la SONO Records, în Praga, așa că se poate spune că albumul a făcut înconjurul lumii înainte de a ajunge la urechile noastre. Amprenta cea mai puternică este cea a soundului anglo-american din vremurile de glorie ale acestui gen muzical (Cream, Mountain, Jimi Hendrix Experience, Ten Years After, Love) filtrat prin colbul amfetaminizat de grunge (Stone Temple Pilots, Alice In Chains, Soundgarden) și limpezit cu soluțiile tehnice ale epocii post rock. Aceste prime impresii sunt rezultatul a două audiții de pe exemplarul test press al vinilului. Nu am descris nicio piesă pentru că am fost copleșit de unitatea creată de scrîșnetul celor 9 roți dințate prin care s-a rulat lanțul muzicii. Sună de rupe tot. Nu găsesc cuvinte potrivite să descriu senzația așa că mă rezum la unul singur: exploziv“, spune criticul muzical Mimo Obradov despre acest material discografic.

Concertul de lansare a albumului Electric Peace va avea loc joi 15 iunie de la ora 19 , „În Spatele Casei“ ((str. Arieș nr. 19), iar biletele de intrare costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.