Alerte meteo: Cod roşu în vestul ţării şi cod portocaliu de averse...

Alerte meteo: Cod roşu în vestul ţării şi cod portocaliu de averse în mai multe regiuni

0
DISTRIBUIȚI

ploi

Meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de averse valabilă în cinci județe din țară până marți dimineața, în timp ce 16 județe sunt sub avertizare Cod portocaliu.

Avertizarea Cod roșu este valabilă în județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara. În aceste zone vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70-80 l/mp.

Avertizarea Cod roșu este valabilă de luni de la ora 20.00 până marți la ora 8.00.

De asemenea, județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi sub avertizare Cod portocaliu de luni de la ora 10.00 până marți la ora 12.00.

În aceste zone vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină.


Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Avertizare Cod galben este în vigoare de luni de la ora 10.00 până marți la ora 12.00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.