Război în Ucraina, ziua 473. Atac cu drone în Rusia, Zelenski confirmă...

Război în Ucraina, ziua 473. Atac cu drone în Rusia, Zelenski confirmă „acțiuni de contraofensivă și de apărare”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat sâmbătă că trupele sale au trecut în ofensivă și este optimist în ceea ce privește rezultatele. Începând de vineri, au avut loc operațiuni ucrainene „importante” în mai multe sectoare din estul și sudul Ucrainei, a susținut sâmbătă ministerul britanic al Apărării, în timp ce prima linie de apărare a rușilor a fost străpunsă.

Două drone s-au prăbușit duminică dimineața în regiunea rusă Kaluga, a anunțat guvernatorul regiunii, Vladislav Șapșa, pe canalul său de Telegram, informează Reuters.

O dronă s-a prăbușit în apropierea satului Strelkovka, iar alta în pădure, în districtul municipal Medynsky.

Potrivit informațiilor preliminare, nu au existat victime și doar pagube minime, a declarat oficialul rus.

Reuters preciează că nu a putut verifica în mod independent informațiile.

Regiunea Kaluga se învecinează la nord cu regiunea Moscova.

Zelenski a ridicat disprețuitor din umeri la o conferință de presă la Kiev când a fost rugat să comenteze după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că forțele ucrainene au început cu siguranță contraofensiva lor mult lăudată, dar până acum a eșuat.

„În Ucraina au loc acțiuni contraofensive și defensive, dar nu voi spune în detaliu în ce stadiu se află”, a spus el, enumerând după numele șefilor militari de top ai Ucrainei.

„Toți sunt într-o dispoziție bună.


Transmite asta lui Putin”, a spus el zâmbind alături de prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, în vizită.

Ucraina a declarat de luni de zile că intenționează să desfășoare o contraofensivă majoră pentru a recuceri zone de teren ocupate de Rusia în sud și est, dar a impus până acum tăcerea strictă cu privire la operațiunile sale și până acum a negat că a început operațiunea principală deocamdată.

Rusia spune că Ucraina a lansat o mare ofensivă săptămâna aceasta, dar că forțele Kievului nu au reușit să-și încalce linia de apărare și au suferit, de asemenea, pierderi grele.

Cu puține rapoarte independente din primele linii, a fost dificil de evaluat starea luptei.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a declarat că Ucraina a desfășurat operațiuni semnificative în mai multe părți de est și de sud în ultimele 48 de ore, apărarea rusă fiind spartă pe alocuri.

„În unele zone, forțele ucrainene probabil au făcut progrese bune și au pătruns în prima linie a apărării rusești. În altele, progresul ucrainean a fost mai lent”, se spune, caracterizând performanța armatei ruse ca fiind mixtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.