Cod portocaliu și cod galben de inundații în Banat

Cod portocaliu și cod galben de inundații în Banat

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu care anunță „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație”.

Alerta vizează județele Caraș-Severin și Timiș, mai exact râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin amonte S.H.


Luncani, Bega Poienilor (afluent al râului Bega), Timiș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Caransebeș – amonte S.H. Lugoj, și este valabilă până la ora 23:00.

De asemenea, hidrologii au anunțat că, până la miezul nopții, „ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia, Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, judeţele Timiș și Caraș-Severin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.