Război în Ucraina, ziua 520. Putin admite intensificarea confruntărilor militare pe frontul...

Război în Ucraina, ziua 520. Putin admite intensificarea confruntărilor militare pe frontul din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, joi, că în ultimele zile s-au intensificat confruntările militare în sud-estul Ucrainei, subliniind că forţele militare ucrainene au pierderi mult mai mari decât ale armatei ruse, deşi Kievul susţine contrariul.

„Ostilităţile s-au intensificat semnificativ” pe frontul din sud-estul Ucrainei, a afirmat Vladimir Putin, potrivit agenţiei The Associated Press, cu ocazia summitului Rusia-Africa, desfăşurat în Sankt-Petersburg.

Liderul de la Kremlin a salutat „eroismul” militarilor ruşi care opun rezistenţă contraofensivei ucrainene în regiunea Zaporojie, subliniind că forţele militare ucrainene au suferit pierderi semnificative.

În schimb, Hanna Maliar, adjunct al ministrului ucrainean a Apărării, a afirmat că forţele militare ucrainene au avansat în ultimele zile în zona oraşului Melitopol, în regiunea Zaporojie.

„La sud de oraşul Bahmut, forţele militare ucrainene avansează progresiv şi resping atacurile în nordul oraşului.


Luptele continuă şi în Klişciivka, Kurdiumivka şi Andriivka, la periferia oraşului Bahmut. În sectorul Liman din regiunea Doneţk, au avut loc mai multe atacuri inamice în pădurea Serebrianski, dar au fost respinse”, a subliniat Hanna Maliar joi, conform cotidianului Le Monde. De asemenea, oficialul de la Kiev a precizat că forţele militare ucrainene au respins mai multe atacuri şi în zona Kupiansk, în regiunea Harkov.

Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Ucraina nu oferă prea multe detalii operaţionale despre contraofensiva lansată acum câteva săptămâni, care s-ar afla în prezent în etapa principală. Atât Moscova, cât şi Kievul susţin constant că avansează porţiuni mici pe frontul din sud-estul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.