Avertizările de caniculă, prelungite. Cod portocaliu în vestul ţării şi la începutul...

Avertizările de caniculă, prelungite. Cod portocaliu în vestul ţării şi la începutul săptămânii următoare

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Avertizările de caniculă, de tipul cod galben și cod portocaliu din România, au fost prelungite cu 24 de ore. Meteorologii spun că duminică și luni valul de căldură va persista în toată țara.

O avertizare cod galben este valabilă duminică. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Codul portocaliu este valabil duminică în Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei.


Acolo se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Un nou cod galben de caniculă va fi în vigoare luni. În estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade, potrivit ANM.

De asemenea, luni va fi un cod portocaliu de caniculă. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de marți valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică a țării, avertizează meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.