Seară de nostalgie colorată cu „melodii despre iubire și lucruri frumoase“, alături...

Seară de nostalgie colorată cu „melodii despre iubire și lucruri frumoase“, alături de trupa Compact, la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

Duminică seara, melomanii timişoreni au avut parte de un concert susținut de membrii formației Compact la Porto Arte, evenimentul prilejuindu-le numeroșilor spectatori de la fața locului o seară specială care a fost colorată cu câteva dintre cele mai cunoscute șlagăre ale trupei. Dincolo de hiturile Compact care au fost fredonate de către nostalgici, în program s-a strecurat și compoziția lui Adrian Ordean „Pseudofabulă“, iar pe parcursul recitalului membrii trupei au depănat și câteva amintiri din vremurile de aur ale rock-ului autohton.

„De Timișoara ne leagă multe amintiri. Frumoase. Încă de la primul nostru turneu Compact, din 1977 țin minte că am cântat la Casa Armatei. Publicul din Timișoara a fost alături de noi încă de demult. Am avut prieteni care ne-au urmărit și cu care ne-am întâlnit când cântam pe Litoral și pe care îi vizitam când ajungeam la Timișoara. Ne leagă frăția de arme cu trupele mari din Timișoara. Chiar astăzi l-am invitat pe Ilie Stepan pe care nu l-am mai văzut de demult să vină la concertul nostru, dar din păcate nu a putut să vină. Ne amuzăm adesea cu amintirile frumoase pe care le avem cu Timișoara“, ne-a mărturisit Costi Cămărășan.

Celălalt compozitor al formației Compact, Adrian Ordean ne-a declarat că pentru această toamnă formația pregătește un dublu album cu piese noi.

„Vom avea piese cu sound nou.


Nu ne îndepărtăm foarte tare de anii 80, căci Compact are o semnătură aparte, dar trebuie să ne aliniem la soundul actual. Piesele noi au mai multă dinamică… cu tobe care sună altfel. Încercăm să menținem linia melodică cu care i-am obișnuit pe fanii noștri. Melodiile noastre sunt despre iubire… lucruri frumoase. Unul din cântecele noi se numește «Așa vrea ea» și este despre faptul că adesea într-un cuplu facem lucrurile așa cum vrea ea. Chiar dacă este bine sau nu. Din păcate, în zilele noastre rock-ul nu prea mai are căutare la posturile de radio. Nu am auzit la radio decât una sau două formații de rock. Nu știu de ce. Sunt o grămadă de formații rock cu muzicieni extraordinari care nu au loc la radio, cel puțin în momentul ăsta. Se difuzează numai muzica comercială, sunt firme mari care au o grămasă de artiști pe care îi promovează foarte bine. Cineva de la un post de radio din țara noastră a zis că nu dau trupe cu chitări electrice și distorsionate că le zgârie difuzoarele. Cam așa stau lucrurile“, a spus artistul.

„Am ajuns într-un moment în care DJ-ii sunt plătiți să difuzeze un anumit interpret și asta nu e bine. E o mafie în radiouri, unde se fac bani. Dai banu’ și ești difuzat. Găștile tinere n-au nicio șansă. E greu ca trupă nouă să pătrunzi la radio. Fiecare radio ar trebui să difuzeze o emisiune cu tinerele talente. Noi… suntem un brand național. Nu avem nevoie să dăm șpăgi la radio. Dublul nostru album care va avea piese compuse de Adrian Ordean și Costi cămărășanu și va ieși în această tomană are piese frumoase. Vom face și un turneu național și vrem să le mulțumim tuturor celor care vin la concertele noastre și plătesc biletul de intrare. Mergem pe puterile noastre și mulțumim tuturor celor care ne sprijină“, ne-a declarat Adrian „Coco“ Tinca.

Unicul regret al celor prezenți la acest concert a fost acelă că trupa alcătuită din Gabriel „Guriță“ Nicolau, Costi Cămărășan, Risteiu Robert, Monel Puia, Adrian Ordean și Adrian „Coco“ Tinca a avut un recital scurt, de numai o oră ș-un pic. Cu siguranță numeroșii spectatori și-ar fi dorit mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.