„Caravaggio”, spectacol al Teatrului Maghiar din Timișoara, jucat la Teatrul Odeon din...

„Caravaggio”, spectacol al Teatrului Maghiar din Timișoara, jucat la Teatrul Odeon din București

0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul „Caravaggio”, pus în scenă de teatrul maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, va fi jucat în 27 septembrie, de la ora 20:00, în sala Majestic a teatrului Odeon, în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare la București – Bukfeszt, organizat de Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN în colaborare cu UNITER și aflat la cea de-a doua ediție. Spectacolul a fost selectat alături de alte șase spectacole și este primul care va fi jucat la festivalul care are loc între 27 septembrie și 2 octombrie la teatrul bucureștean Odeon, alături de cele ale teatrelor maghiare din Oradea, Satu Mare, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.

„Caravaggio”, un spectacol reprezentativ al teatrului maghiar timișorean, pus în scenă de Visky Andrej, îl are pe actorul Balázs Attila în rolul titular, alături de care din distribuție mai fac parte actorii Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kocsárdi Levente, Bandi András Zsolt, Vajda Boróka, Borbély B.


Emília și Vadász Bernadett. Spectacolul descrie destinul tragic, redat însă cu mult umor, al pictorului Michelangelo Merisi da Caravaggio, artist cu un temperament de nestăpânit, dar cu un succes răsunător în pictură, atât printre laici, cât și în fața Papei. Muzica, scenografia și efectele vizuale spectaculoase date de proiecțiile celor mai cunoscute picturi ale artistului reușesc să creeze un univers ce fascinează publicul de toate vârstele. Spectacolul este interpretat în limba maghiară și va fi tradus în română și engleză, prin supratitare.

„Dorim ca spectacolele noastre să fie văzute de publicul larg din București pentru că fiecare întâlnire cu spectatorii noi, mai ales cu cei nefamiliarizați cu interpretarea în limba maghiară, prilejuiește o privire proaspătă, o nouă premieră pentru actori, o nouă viață pentru un text deja știut. Bukfeszt este, totodată, un promotor al culturii maghiare atotcuprinzătoare, în care credem cu toții și – în teatrele noastre – ne străduim să o onorăm”, spune Balázs Attila, totodată președintele Uniunii Teatrelor Maghiare din România.

Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul Teatrului Odeon: https://bit.ly/bilete_ODEON și au prețuri cuprinse între 30 și 60 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.