SCANDALOS Cine este judecătorul-șef de la Curtea de Apel Timișoara, cu interese...

SCANDALOS Cine este judecătorul-șef de la Curtea de Apel Timișoara, cu interese imobiliare la Dumbrăvița, care dă dreptate pe bandă rulantă Primăriei Dumbrăvița

3
DISTRIBUIȚI
Terenul pentru care judecătorul Adina Pokker, soțul acesteia și alți investitori au solicitat PUZ Primăriei Dumbrăvița

Războiul imobiliar din comuna Dumbrăvița, unde administrația locală este într-un conflict deschis cu mai mulți dezvoltatori, capătă o altă dimensiune, având în vedere implicațiile ascunse, care, paradoxal, sunt la vedere. În ultimii ani, de când primarul USR Horia Bugarin a preluat conducerea celebrei comune de la marginea Timișoarei, pe rolul instanțelor din Timiș au ajuns mai multe dosare deschise în urma răspunsurilor pe care adminsitrația locală le-a dat celor care au diverse proiecte imobiliare. O situație aparte este la Curtea de Apel Timișoara, unde Primăria Dumbrăvița a reușit să „răstoarne” mai multe sentințe favorabile pentru diverși dezvoltatori imobiliari.

Marea surpriză este faptul că printre cei care au depuse la Primăria Dumbrăvița documentații pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal este chiar judecătorul Adina Pokker, nimeni alta decât cea care conduce secția de contencios-administrativ a Curții de Apel Timișoara. În această calitate, Pokker are, pe lângă atribuțiile de judecător, și cea de desemnare a celorlalte complete de judecată din cadrul secției pe care o conduce.

Conform documentelor, PUZ-ul pentru terenul de 24.325 de metri pătrați prevede două zone funcționale: una rezidențială și o alta pentru servicii și birouri.


Sunt mai mulți beneficiari, printre care se află atât magistratul Adina Pokker, cât și soțul acesteia, Cristian Pokker. Primele documente pentru aprobarea acestui PUZ au fost depuse la Primăria Dumbrăvița la începutul acestui an. Cu toate acestea, Adina Pokker a judecat cauze în care parte era chiar Primăria Dumbrăvița, cea de la care aștepta să primească aprobări. Altfel spus, planurile imobiliare ale familie Pokker sunt la mâna celor pe care Adina Pokker trebuia să-i judece. Conform legislației, un judecător este incompatibil și trebuie să se abțină de la a judeca un dosar și când „există împrejurări care fac justificată temerea că el, soțul său, ascendenții ori descendenții lor, după caz, au un interes în legătură cu pricina care se judecă”.

Contactată și întrebată dacă nu ar fi trebuit să se abțină de la a judeca dosare în care parte este Primăria Dumbrăvița, cea de la care solicită aprobarea unui PUZ, șefa Secției de contencios-administrativ din cadrul CAT a susținut că totul este în regulă. „Dacă n-am formulat declarația de abținere la vremea respectivă în dosar înseamnă că am apreciat că nu se pune această problemă, că nu s-a încălcat prezumția mea de imparțialitate. Cred că în unele dosare nici nu știu dacă nu cumva a câștigat persoana fizică. Asemenea declarații de abținere făcută de o colegă de a noastră a cărui soț avea relații cu primăria le-am respins de principiu, n-am vrut să par că-mi încarc colegii cu cauze grele… nu mi-am pus problema că aș putea să nu fiu imparțială. Așa am văzut eu lucrurile”, a declarat judecătorul Adina Pokker.

De remarcat este și faptul că în foarte multe procese pe care Primăria Dumbrăvița le-a avut în ultima perioadă pe rolul Secției de contecios-administrativ de la Curtea de Apel Timișoara a avut câștig de cauză la curtea de apel, deși inițial la Tribunalul Timiș a pierdut.

3 COMENTARII

 1. Justiția trebuie lăsată să își facă treabă.
  Justiția nu da explicații nimănui.
  Justiția mărește salarile când vrea.
  Justiția este pentru alții nu și pentru justiție.
  Justitia (în latină: iustitia ) este zeița dreptății.
  Adică prima la dreapta a doua la stânga ,ați ajuns la destinație.
  Avocații buni cunosc legea; marii avocați îl cunosc pe judecător.
  Oricum zarurile sunt deja jucate,Romania este vândută , știința spune că umanitatea trăiește deja pe datorie pe acest pământ,resursele sunt pe terminate,foametea,anarhia,preturile mari,nedreptatea și alte lucruri au pus stăpânire pe majoritatea oamenilor,acum dacă cineva undeva mai încearcă să obțină un petec de pământ într-o parte a lumii mai afectează pe cineva?
  Mai este o noutate? Cred că senzațional ar fii un articol in care o familie nevoiașă își reprimește drepturile după vreun bunic la prețul corect,fara avocat care să își însușească 10% din teren,fara taxa de timbru care ar fii tot cam pe atât,fara intabulări care ar fii enorm și fără taxa de lux pentru cei care au proprietăți de peste 500.000 mii de euro.
  Cel mai sever lucru este nu justiția însăși,este atunci când odată,undeva o să-i judece norodul,așa cum a mai fost acum +30 de ani,cineva s-ar crezut:
  Fiul poporului
  Comandantul suprem
  Geniul din Carpați
  Etc
  Calculul de acasă nu se potrivește cu cel din târg pentru cei care au vise mari din creiere mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.