Protecția Consumatorilor, controale la magazinele Mega Image din toată țara. Peste 10...

Protecția Consumatorilor, controale la magazinele Mega Image din toată țara. Peste 10 tone de produse, retrase de la comercializare în Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-850622421">

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, începând cu data de 16 august 2023 și până în prezent, o serie de acțiuni de control în 500 de magazine aparținând lanțului de supermarketuri Mega Image, la nivelul întregii țări.

Astfel, în perioada 16 august – 25 septembrie 2023, comisarii CJPC Timiș au verificat 27 de unități, în urma verificărilor fiind aplicate cinci avertismente și 36 de amenzi contravenționale în cuantum total de 133.000 lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al unor produse, în cantitate totală de 10.197 de kilograme.

Conform Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest, abaterile cele mai des întalnite au fost „condițiile de depozitare neconforme, legume/fructe depreciate, produse cu modificări organoleptice, produse fără elemente de identificare/caracterizare necesare stabilirii conformității acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.