Ministrul român de Externe: există riscul unor incidente la graniță, dar deocamdată...

Ministrul român de Externe: există riscul unor incidente la graniță, dar deocamdată nu a fost cazul

2
DISTRIBUIȚI

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, susține că din cauza bombardamentelor rușilor care vizează porturile ucrainene de la Dunăre, există riscul unor incidente la granița cu România. Deocamdată nu a fost cazul, a spun Odobescu, potrivit Sky News. Demnitarul român s-a aflat luni la Berlin.

Declarația a fost făcută după ce autoritățile din Ucraina au anunțat că resturile unei drone lansate de ruși a aterizat în România.


Ucrainenii au susținut că au dovezi fotografice că dronele rusești au lovit teritoriul românesc în timpul unui atac aerian desfășurat în timpul nopții.

Autoritățile din România, inclusiv reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, au negat incidentul.

„Bineînțeles că există un risc, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de granițele noastre. Am văzut că Rusia continuă în mod cinic să atace infrastructura civilă, nepermițând Ucrainei să își exporte cerealele. Desigur, există riscul unor accidente sau incidente, dar deocamdată nu a fost cazul”, a declarat ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, potrivit Sky News.

Atacurile cu drone sunt atent monitorizate de pe malul românesc al Dunării.

„Structurile responsabile ale Ministerului Apărării au monitorizat, în timp real, situația generată de atacurile cu drone ale Rusiei desfășurate noaptea trecută împotriva infrastructurii portului maritim Reni”, a transmis Luminița Odobescu pe platforma X.

România este membru NATO care consideră că un atac asupra unui aliat este un atac asupra tuturor, potrivit pactului de apărare colectivă.

2 COMENTARII

  1. Rusia ataca nepermitand sa exporte cereale…nasol…Duamna ministresa,da` graul explodeaza asa ca artificiile?Sau porumbul?INtreb pentru un prieten pasionat de agricultura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.