Patru morţi după o explozie la magistrala de gaz din zona autostrăzii...

Patru morţi după o explozie la magistrala de gaz din zona autostrăzii A7

0
DISTRIBUIȚI
captură video Mediafax

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei.

Explozia de la o magistrala de gaze s-a produs în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, din care patru au fost găsite carbonizate, fiind declarate decedate.

Alte cinci victime transportate au fost duse cu ambulanțe la CPU Adjud cu arsuri pe corp.

La fața locului au fost angrenate mai multe forțe de intervenție: șase autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea, o autospecială transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și cinci ambulanțe SAJ.

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție au rămas active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor incendiului.

Incendiul a fost lichidat.

Niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi, a spus, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după explozia urmată de incendiu de pe Autostrada A7, în Călimănești, județul Vrancea, în care au murit patru oameni și cinci au fost răniți.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi.


În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața 4 muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că a fost și este în permanentă legătură cu constructorul Autostrăzii Moldovei și cu autoritățile care au intervenit la locul tragediei.

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei.

Magistrala de transport gaze naturale s-a fisurat și au apărut scântei mecanice ca urmare a lucrărilor executate pe șantierul Autostrăzii A7, Autostrada Moldovei – acestea sunt concluziile asupra cauzei producerii tragediei din noaptea de joi spre vineri, din Vrancea.

ISU Vrancea a transmis, joi dimineața, concluziile finale după verificările făcute la locul expoloziei urmate de incendiu, pe Autostrada A7.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, potrfivit ISU Vrancea.

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei. Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.