Percheziții într-un dosar de trafic de migranți. Trei persoane au fost reținute

Percheziții într-un dosar de trafic de migranți. Trei persoane au fost reținute

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2087868528">

Trei persoane au fost reținute joi într-un dosar în care polițiștii și procurorii DIICOT Cluj, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, fac cercetări pentru constituirea unui grup organizat, trafic de migranți și complicitate la trafic de migranți.

Polițiștii și procurorii au făcut miercuri cinci percheziții domiciliare în municipiul Cluj-Napoca, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migrați și complicitate la trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2023, ar fi fost constituit un grup infracțional care ar fi acționat în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale.

Conform polițiștilor, pentru a da o aparență de legalitate activității infracționale, membrii grupului ar fi realizat recrutarea migranților prin intermediul unor firme de plasare a forței de muncă, le-ar fi încheiat contracte de muncă fictive, pe perioade scurte, și le-ar fi facilitat trecerea ilegală a graniței României, încasând de la fiecare migrant sume cuprinse între 4.000 și 4.500 de euro.

De asemenea, unul dintre bărbați ar fi intermediat, în numele unei firme, obținerea avizelor de muncă, în schimbul a 750 de euro, pentru fiecare dosar.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate și oprite șapte transporturi ilegale de migranți, șase pe teritoriul României și unul în Ungaria.

În urma perchezițiilor căute miercuri au fost ridicate mai multe telefoane mobile și laptopuri, suporți amovibili de memorie, 3.000 de euro și înscrisuri.

Ulterior, joi, procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane bănuite, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și liberăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.