„Soarele Albastru”, expoziție la Timișoara cu lucrări realizate în timpul unei rezidențe...

„Soarele Albastru”, expoziție la Timișoara cu lucrări realizate în timpul unei rezidențe artistice în Tromsø, Norvegia

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Galeria Nouă, în colaborare cu Muzeul Național de Artă Timișoara, vernisează marți, 26 septembrie, la ora 18:00, expoziția „Soarele Albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie” curatoriată de Anja Lückenkemper.

„Soarele Albastru” reprezintă o investigație artistică a științei, a ecologiei și a fascinației de a explora ecosistemele planetei.


În cadrul proiectului, curatoarea germană Anja Lückenkemper, artista norvegiană Lise Wulff și artiștii români Iulian Bisericaru, Anetta Mona Chișa, Larisa Crunțeanu și Aurora Kiraly au creat noi lucrări de artă în timpul unei rezidențe artistice în Tromsø, Norvegia, care abordează conceptual diverse fenomene ecologice legate de schimbările climatice, relația dintre lumea umană și cea non-umană și deteriorarea ecosistemului din care facem parte.

Între 26 septembrie și 30 noiembrie, prin câteva intervenții realizate în spații publice din orașul Timișoara – Parcul Botanic (Lise Wulff și Aurora Kiraly), Cazarma U (Anetta Mona Chișa), vaporașele de pe malul râului Bega (Larisa Crunțeanu) – expoziția va încuraja colaborarea dintre Muzeul Național de Artă Timișoara și instituții culturale la nivel național și internațional în contextul evenimentelor Timișoarei 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Proiectul „Soarele albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie” beneficiază de un grant în valoare de 93.960 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei, prin intermediul granturilor SEE și norvegiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.