Socolariul pe pânză – expoziție semnată de Iosif Tasi

Socolariul pe pânză – expoziție semnată de Iosif Tasi

0
DISTRIBUIȚI

Vernisajul expoziției-eveniment „ÎmSEMNări” ale artistului plastic Iosif Tasi TAJO, care aduce în fața publicului profunda sa legătură cu Socolariul, va avea loc joi, 21 septembrie, ora 18.00, în spațiul expozițional de la Casa cu Iederă, curatorul expoziției fiind Veronica Toma.

Expoziția prezintă o serie de picturi care înfățișează peisaje, într-o manieră trecută prin filtrul artistului, abstractizată, redusă la tușă, culoare și gest.


Începută în perioada pandemiei, seria se compune dintr-o succesiune de înSEMNări zilnice, un jurnal intim în care artistul articulează pictural gânduri, reflecții, stări, amintiri pe fondul imaginilor din natură. Muzica însoțește în permanență creația lui TAJO, ritmul și cadența având rolul de a ordona compoziția, de a o armoniza, cele două muze contopindu-se și oferind astfel nu doar un peisaj, ci o stare de spirit, o frântură dintr-o bucată muzicală, un crâmpei dintr-un gând, o emoție estetică complexă.

După lucrările de sculptură, reîntoarcerea la pictură, mediu în care artistul s-a format, este o predilecție temporară, întrucât tehnica servește doar ca mijloc de întruCHIPare a unei idei călăuzitoare, a unui concept, a unui gând ce caută înTRUPare. Trecerile succesive din tridimensional în bidimensional, de la pictură la sculptură, la obiect, și din nou la pictură sunt cât se poate de firești. întrucât această mișcare ce îi definește mare parte din creația artistică, nu este schimbare, ci devenire, iar hotarele dintre medii nu sunt decât linii imaginare ce nu îl delimitează, ci îl desăvârșesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.