Atac armat în Bruxelles. Doi suedezi au fost uciși, mai multe persoane...

Atac armat în Bruxelles. Doi suedezi au fost uciși, mai multe persoane rănite

0
DISTRIBUIȚI

Primele informații care apar după atacul din Bruxelles arată că cele două persoane ucise ar fi doi suedezi, posibil doi fani, în condițiile în care în această seară se joacă meciul Belgia-Suediam, potrivit La Stampa. Atentatorul își revendică afilierea la Isis și ar fi strigat „Allahu akbar”.

Potrivit primelor informații citate de La Stampa, victimele atacului din capitala Belgiei ar fi doi suedezi, posibil fani ai naționalei suedeze, în condițiile în care în această seară se joacă meciul Belgia – Suedia. De atlfel, jucătorii suedezi au refuzat să mai iasă pe teren, după ce la pauză au aflat despre moartea concetățenilor.

Martori citați de Le Soir au relatat că au văzut un bărbat înarmat, cu o jachetă portocalie, fugind pe un scuter.

Acesta ar fi tras în holul unei clădiri și apoi asupra a două persoane aflate într-un taxi, pe bulevardul du Neuvième de Ligne și Sainctelette.

Printre cei prezenți se afla întâmplător și ministrul de externe Didier Reynders.

„Totul indică un atac antisemit”, a declarat ministrul de interne Joelle Milquet.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului, în urma cărora cel puțin două persoane au murit.


De asemenea, securitatea a fost întărită în jurul stadionului unde are loc meciul dintre Belgia și Suedia.

Într-o înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va ucide pe necredincioși. În discursul său foarte violent în limba arabă, teroristul spune că a împușcat două persoane pentru „a-i răzbuna pe musulmani și că trăim și murim pentru religia noastră”. Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morți au fost și mulți răniți.

Bărbatul ar fi strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

„Potrivit informațiilor noastre, cele două victime sunt cetățeni suedezi și purtau tricouri suedeze, întrucât în această seară are loc meciul Belgia-Suedia. Suspectul a fugit pe un scuter. Mai devreme, Slayem Slouma (numele său în videoclip – n.r.) scrisese un mesaj despre copilul musulman înjunghiat duminică la Chicago, explicând că dacă ar fi fost creștin, „am fi numit-o terorism și nu o crimă brutală”.

Potrivit site-ului „SudInfo La Capitale”, presupusul autor al atacului s-a filmat revendicându-și apartenența la Isis și lăudându-se că a ucis necredincioși.

Presa locală relatează că atacatorul ar fi fost prins de polițiști, însă până la 23:30, ora României, autoritățile nu au confirmat informația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.