CSC Dumbrăviţa a dat lovitura în prelungiri şi la Dej. Stan: „Probabil...

CSC Dumbrăviţa a dat lovitura în prelungiri şi la Dej. Stan: „Probabil va veni și reversul”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a câştigat patru puncte importante în prelungiri în ultimele două jocuri din Liga 2. După remiza smulsă acasă cu Metaloglobus, ieri, alb-verzii au câştigat pe final în fieful Unirii Dej, scor 1-0, în urma unei lovituri de pedeapsă transformate de Alexandru Tismonar. În urma acestui rezultat timişenii ocupă locul 5, poziţie de play-off.

În mare nevoie de puncte, revelaţia sezonului trecut, a fost mai periculoasă în primele minute. De altfel, şi atmsofera la ardeleni e diferită faţă de stagiunea trecută, suporterii fiind supăraţi pe antrenorul Dacian Nastai. Situaţie de care până la urmă au profitat şi bănăţenii.

Plokhotnyuk a avut în prima parte şansa de a-l învinge pe Anca-Trip, dar s-a ciocnit după mijlocul reprizei cu portarul Unirii, care a şi avut nevoie de îngrijiri medicale. În minutul 55 Dejul a avut şansa unei reuşite simple, dar Ciocan l-a luat la ţintă pe Trifon din interiorul careului mic. Apoi Kereki (57) a respins de pe linia porţii balonul trimis de Plokhotnyuk la o fază la care Anca-Trip era învins. După alte două şanse bune de gol pentru dumbrăviţeni, oaspeţii au beneficiat în minutul 90+3, când Cibi a fost faultat în careu iar Tismonar a transformat penalty-ul.

Dumbrăviţa a acumulat 15 puncte şi mai poate fi depăşită doar de Hunedoara în această rundă, o altă formaţie vestică fără drept de promovare. Deoarece e pauză internaţională, următorul meci al timişenilor din „B” va fi sâmbătă, 21 octombrie, pe arena „Ștefan Dobay”, când oaspete va fi nou promovata CSM Alexandria, în etapa a 10-a.

Unirea Dej (antrenor Dacian Nastai): Anca-Trip – Zamfirescu, Kereki, Chira (cpt.), Negrea – Stancovici (88, Pruteanu), Ciuciulete (72, Șuteu), Ad.


Pop – Ciocan (88, Fl. Blaj), Fulga (60, Golda), Piftor (60, Vl. Mitrea).

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Ristin (75, Cibi), Tănase, Salhi – B. Nortey, Plokhotnyuk (75, Tismonar), Sofran (75, A. Toroc).

„Exact cum spuneam înaintea jocului, era foarte important să intrăm cu un rezultat pozitiv în această pauză internațională. Avem liniștea necesară ca două săptămâni să ne pregătim cu entuziasm, cu voie bună, pentru ceea ce urmează. Va veni o săptămână cu antrenamente mai grele, mai lungi. Nu vom avea un amical programat, pentru că noi jucăm în fiecare mijloc de săptămână un joc-școală, iar săptămâna viitoare avem foarte mult de lucrat. Ne-am și schimbat sistemul de joc, în 4-3-3, și chiar vreau să îi felicit pe jucători pentru modul în care au înțeles azi acest sistem. Îl vom mai exersa și săptămâna viitoare, deci de antrenamente avem nevoie în următoarele zile, nu de meciuri amicale. Mai avem șase meciuri oficiale în acest an calendaristic și vrem să scoatem cât mai mult din fiecare. Am simțit încă de la începutul meciului că putem câștiga. Ba chiar am simțit acest lucru deja de vineri, de după antrenamentul de dimineață. Am avut o săptămână foarte bună, chiar vreau să laud jucătorii pentru felul în care s-au pregătit. Jocul-școală de la mijlocul acestei săptămâni a fost cel mai bun de până acum, și pe această schimbare de sistem, pe care au înțeles-o și asimilat-o foarte bine. De aceea, aveam speranțe mari, după modul în care a decurs toată săptămâna, că va fi un meci bun. Așa a și fost, am făcut un meci bun și am câștigat meritat, zic eu, pentru că am fost echipa mai bună astăzi (…) Probabil va veni și reversul, vor veni și meciuri pe care le vom pierde în prelungiri, pentru că în fotbal balanța se echilibrează mereu. Dar acum ne bucurăm de acest moment și sărbătorim!”, a declarat Cosmin Stan, „principalul” alb-verzilor.

Pentru prima dată într-o deplasare dumbrăviţenii au avut şi o galerie organizată, deplasare asigurată de club pentru circa 20 de persoane. „Am mers la galerie după meci, am sărbătorit puțin cu fanii noștri, am încercat să îi facem și pe ei fericiți. Cred că drumul de întoarcere pentru ei se anunță foarte fain. Când echipa pe care ai susținut-o câștigă în deplasare, e foarte frumos drumul spre casă. Chiar le-am zis că îi așteptăm și la următoarea deplasare, cea de la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr. Ne dorim să fie și acolo alături de noi și să se bucure și acolo la finalul meciului”, a conchis Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.