Israelul cere ca peste un milion de palestinieni să fie relocaţi în...

Israelul cere ca peste un milion de palestinieni să fie relocaţi în sudul Fâşiei Gaza. Avertismentul ONU

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Israelul vrea ca peste un milion de locuitori din Gaza să fie relocalizați în sudul țării, spune Organizația Națiunilor Unite, care avertizează asupra unor „consecințe umanitare devastatoare”.

Armata israeliană a informat Organizația Națiunilor Unite (ONU) că aproximativ 1,1 milioane de palestinieni din Fâșia Gaza ar trebui să se mute în sudul enclavei în următoarele 24 de ore.

„Națiunile Unite consideră că este imposibil ca o astfel de mișcare să aibă loc fără consecințe umanitare devastatoare.


Națiunile Unite fac un apel ferm pentru ca orice astfel de ordin, dacă va fi confirmat, să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o calamitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, într-un comunicat citat de Reuters.

IDF a lovit vineri noaptea 750 de ținte militare ale Hamas, inclusiv tuneluri subterane și reședința unor agenți de rang înalt. Israelul transmite că a ucis un comandant al unității militare speciale „Nukhba” a Hamas.

Raiduri aeriene israeliene din cursul nopții au lovit 750 de ținte militare în Fâșia Gaza, transmite Armata israeliană.

Potrivit unui comunicat de presă, acestea au inclus tuneluri Hamas, complexe militare, reședințe ale unor agenți de rang înalt și depozite de arme.

Israelul transmite că a ucis un comandant al unității militare speciale „Nukhba” a Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.