Primăria nu mai trebuie să returneze 40 milioane de lei folosiţi în...

Primăria nu mai trebuie să returneze 40 milioane de lei folosiţi în Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană

0
DISTRIBUIȚI

Primăria nu mai e nevoită să returneze circa 40 de milioane de lei din fondurile guvernamentale cheltuite pentru Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană. Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Alfred Simonis şi apare şi cu o trimitere la adresa CJ Timiş, considerată avantajată de modificarea OUG din 31 august inclusiv de primarul Fritz. Atunci se prelungea termenul pentru cheltuirea sumelor alocate de guvern până în 2024 pentru că CJ Timiş nu cheltuiseră banii şi se cereau înapoi banii folosiţi înainte de emiterea OUG-ului din iunie 2022.


„O nedreptate făcută Timișoarei a fost corectată, orașul nostru nefiind obligat să returneze în jur de 40 de milioane de lei, bani deja cheltuiți prin Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană. Contextul e următorul: Consiliul Județean Timiș nu a reușit să cheltuie fondurile alocate programului și a avut nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea termenului de folosire a banilor până anul viitor, adică până când Timișoara nu va mai fi Capitală Culturală Europeană. Mai mult, după OUG, printr-o adresă, Ministerul Culturii solicită Primăriei Timișoara, instituție care a folosit sumele primite, să returneze banii alocați până acum, suma ridicându-se la aproximativ 40 de milioane de lei, pe motiv că aceștia au fost cheltuiți înainte de emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului care prevede prelungirea termenului limită de cheltuire a sumelor alocate până în 2024. Spuneam acum o lună că lucrurile nu vor rămâne așa, iar cum în Banat vorba e vorbă, ne-am pus pe treabă, am modificat OUG-ul cu pricina și l-am trecut astăzi în plenul Camerei Deputaților. Astfel, Timișoara nu va fi nevoită să returneze aproape 40 de milioane de lei”, a declarat social-democratul Simonis.

Ieri, Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, s-a contrat de la distanţă cu europarlamentarul Alfred Simons după ce dosarul privind un condlict de interese, în care liberalul era vizat, a fost clasat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.