SCM USV Timişoara a bătut Steaua la ea acasă şi e în...

SCM USV Timişoara a bătut Steaua la ea acasă şi e în finala Cupei României. „Leii” au revenit spectaculos în Ghencea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Vasile Mihai – Antonio ( via rugbyromania.ro)

SCM USV Timişoara a revenit pe gazon cu un succes important după etapele cu iz amatoresc din faza a doua a Ligii Naţionale. Astăzi, în Ghencea, bănăţenii au recuperat un deficit de 12 puncte şi au învins-o cu 23-21 pe CSA Steaua Bucureşti în semifinalele Cupei României la rugby.

Steaua a deschis scorul devreme, în minutul, prin eseul lui Damian Strătilă. Vlăduț Popa a transformat pentru 7-0. Alin Conache a transformat o lovitură de pedeapsă şi pus primele puncte pe tabelă pentru timişoreni. Tot Conache a redus din diferenţă apoi la un singur punct (7-6). Steliştii au marcat însă un nou eseu, prin Alexandru Savin iar Popa a transformat pentru 14-6. SCM USV a trecut din nou pe lângă un prim eseu, irosind o fază promiţătoare. Acelaşi Conache a redus din penalitate scorul la 14-9, care a fost şi rezultatul după primele 40 de minute de joc.

În repriza a doua CSA Steaua părea desprinsă în câştigătoare după ce Butnariu a marcat al treilea eseu, Popa ducând scorul la 21-9 prin transformare.


Stephen Shennan a dat apoi semnalul revenirii după o cursă de peste 40 de metri încheiată cu eseu. Apoi Kemal Altinok a înscris un nou eseu din pasa internaţionalului Simionescu, Conache a transformat şi bănăţenii au trecut în premieră în avantaj 23-21. În ultimele minute Steaua a avut şansa victoriei, dar Popa a irosit transformarea unei lovituri de pedeapsă, dintr-o poziție dificilă.

CS Dinamo și CSM Știința Baia Mare se întâlnesc în cealaltă semifinală, programată tocmai în primăvara anului viitor. Ce e cert însă e că SCM USV Timişoara are asigurată deja o luptă pentru un trofeu în acest sezon care nu părea grozav la început.

Au marcat pentru CSA Steaua: Damian Strătilă, Tudor Butnariu, Alexandru Savin – un eseu fiecare, Vlăduț Popa – 3 transformări, respectiv Stephen Shannen, Kemal Altinok – un eseu fiecare, Alin Conache – 3 lovituri de pedeapsă, 2 transformări pentru Timișoara
Jucătorul Meciului: Alin Conache.

Următorul joc pentru „lei” e teoretic în jurul date de 18 noiembrie, cu Griviţa UNEFS la Bucureşti, în etapa a 9-a a fazei 2 a LNR.

FOTO: Vasile Mihai – Antonio

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.