Sunete speciale: Obeah mixează pentru prima oară în Timișoara, în cadrul festivalului...

Sunete speciale: Obeah mixează pentru prima oară în Timișoara, în cadrul festivalului La Pas

0
DISTRIBUIȚI

Artistul cunoscut drept Obeah va susține primul live dj set în Timișoara la sfârșitul acestei săptămâni, evenimentul care va avea loc la Reciproc Cafe sâmbătă 14 octombrie de la ora 23 fiind inclus în ediția din acest an a festivalului La PAS.

„Obeah“, adică Andrei Bucureci de la Sound of Art to Come, este un dj și producator muzical premiat. Ultimul premiu din palmaresul său este Best Transdiscliplinary DJ Set FEEDER.ro Award, iar Obeah a fost pe coperta IRIE Mag din San Francisco, a apărut în revista Songlines din Londra, a fost difuzat de legendarul producător Dennis Bovell la Soho Radio și a remixat Dubokaj & Lee Scratch Perry, Dubmatix, Dub Pistols, Algiers & Zach De La Rocha, Jungle, Prince Fatty, Ghetto Priest, Transglobal Underground, Dub Colossus, Denise Sherwood, The Membranes, Shabbos Ranks, La Banda Chuska, Oigan & Ana Ularu și compozitorul de muzică de film afilat Mute Records Yann Tiersen.

Obeah a câștigat concursurile Dubmatix IRIE Mag în 2021 și 2023 și competitia de remixuri Matador Records x Algiers & Zach De La Rocha – Irreversible Damage din 2023. Cu ajutorul inovatorilor de world music Transglobal Underground, Dub Colossus, Marius Costache de la Studio148, Petru Birladeanu de la Nine Barz Studio și țambalagiul Marian Serban, Obeah a reinterpretat Viorica și Ioniță de la Clejani și cântece folk clasice de Valeriu Sterian, Mircea Baniciu și melodii contemporane de la Implant pentru Refuz, Blazzaj și Iordache.

Obeah este inspirat de cele mai speciale sunete românești, de la dub-ul local autentic, experimental, și până la reggae-dub tradițional cu influențe ska și folk-rock, muzică și discuri lansate lângă Marea Neagră din anii 1960 până în zilele noastre.


Obeah colaborează cu label-ul britanic Wormhole World și label-ul anarhist din Texas Emergency Hearts și muzica lui se aude pe: BBC Radio 6 Music, BBC Lancashire, Soho Radio, ResonanceFM, The Music Galaxy Radio, Radio Buena Vida, National Roots’n’Reggae Show din Australia, Culture Dub din Poitiers, Zonic Radio din Berlin, Polonia Czwórka, Dub Front din Belgia, KBOO Community Radio și Widgeon Future Dub Sessions. Obeah Bucureci este podcaster/producător de emisiuni radio la Louderthanwar Radio din Manchester și, de asemenea, a produs o emisiune pentru dublab Los Angeles, emisiunea „Mark Stewart Show”. Intrarea la DJ setul susținut de Obeah în Timișoara este liberă.

În cadrul festivalului La PAS la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi vor avea loc concerte cu Amalia Gaiță, E-an-na și Luna Amară (13 octombrie), Iarba Fiarelor, Kide și Buucium (14 octombrie) și Sonatic, Delta pe Obraz și Partizan (15 octombrie), toate cu intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.