Derby-ul FC Bihor – Poli Timişoara, în nocturnă şi transmis de FRF....

Derby-ul FC Bihor – Poli Timişoara, în nocturnă şi transmis de FRF. Declaraţiile antrenorilor Paul Codrea şi Florin Farcaş

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara are parte de poate cea mai dificilă deplasare a toamnei, sâmbătă, pe terenul favoritei seriei – FC Bihor. Un „afiş” mare pentru nivelul Ligii 3 şi care a atras interes cu multe zile înainte de disputare. Duelul va fi în nocturnă pe arena „Iuliu Bodola”, una cu multe amintiri pentru bănăţeni, şi totodată va fi transmis în direct pe platforma federaţiei – FRF.tv.

Starea în cele două tabere e pe alocuri asemănătoare înaintea acestui duel, cu un plus pentru bihoreni, care au un avans de şase puncte faţă de Poli şi Peciu Nou, clasate pe 2 şi 3 în Seria 8.

„Într-adevăr, cred că se întâlnesc echipele de tradiţie din această serie. Sperăm să fie un spectacol frumos şi noi sperăm într-un rezultat pozitiv. Apreciem echipa din Oradea, o echipă bună, omogenă. Faptul că s-au calificat în Cupa României, au experimentat nişte meciuri importante, cu Dinamo, FCSB, cu siguranţă se vede la ei un plus de calitate, de experienţă, dar şi noi avem încredere în forţele noastre şi mergem acolo să obţinem un rezultat important. Pentru noi ar însemna foarte mult şi ne-ar da mare încredere pentru viitor”, a declarat Paul Codrea, „principalul” lui Poli, pentru site-ul oficial al clubului.

Alb-violeţii nu vor putea miza pe Huminic și Careba (accidentați pe termen lung, primul chiar la duelul din tur, când s-a reaccidentat în prima parte a jocului), dar nici pe Tudoran şi Mura, tot din motive medicale, cel din urmă ieşind lovit de pe teren la Socodor.

„Poli Timişoara reprezintă ceva în fotbalul românesc”

Orădenii, care au apelat la o nocturnă mobilă pentru a juca acasă în Cupa României, au început să evolueze şi în campionat la lumina reflectoarelor (nu foarte puternice), şi speră să se distanţeze de alb-violeţi în clasamentul C8. La FC Bihor mobilizarea a fost în toi de circa două săptămâni iar clubul a organizat şi o conferinţă de presă pentru a prefaţa duelul de sâmbătă. „…Luptă ca şi noi pentru câştigarea campionatului. Pentru noi este un joc ca şi celelalte jocuri, doar că are o altă încărcătură datorită faptului că este totuşi Poli Timişoara şi Poli Timişoara reprezintă ceva în fotbalul românesc. Noi suntem pregătiţi, aşa cum am fost pregătiţi la toate jocurile de până acum, eu cred că suntem maturi şi destul de în formă ca la jocul de sâmbătă seara să arătăm aşa cum ne dorim”, a declarat Florin Farcaş, tehnicianul Bihorului.

„Ei sunt într-o creştere de formă faţă de startul campionatului, dar şi noi, dacă ne uităm la jocul nostru, avem o cosntanţă şi maturitate destul de bună şi cred că la acest joc va face diferenţă calitatea individuală a jucătorilor şi forma, diferenţa se va face prin joc şi calitate. Noi suntem încrezători, noi suntem echipa care practicăm un joc bun la nivel de Liga 3 şi suntem îndreptăţiţi ca la ora jocului să fim în formă şi să aducem maximum din ce putem aduce ca să mulţumim suporterii care vin şi nu numai pentru noi. E un meci important şi trebuie tratat ca atare. E un joc poate cu cea mai bună echipă din această serie, după noi. Şi atunci sigur e important să vedem potenţialul şi calitatea jucătorilor noştri, la un meci cu încărcătură mult mai mare faţă de alte jocuri de campionat”.


a adăugat Farcaş.

„Important e să fim canalizaţi şi concentraţi 100%… eu ştiu ce antrenez, în ce punct suntem, rămâne doar să confirmăm poziţia în clasament, jocurile bune. Şi noi am început mai greu campionatul… Ne aşteaptă un meci greu, pentru că Timişoara nu e o echipă de ici de colo. Fiecare antrenor îşi doreşte jocuri puternice, cu încărcătură aparte… Noi pregătim ceva, pentru campionatul viitor, pentru play-off şi e important să ai jocuri cât mai bune, cu echipe cât mai puternice (…) E o echipă bună, o echipă care are şi ea în componenţă mulţi jucători tineri. O echipă care dezvoltă posesie, surprinde foarte bine prin calităţi individuale. Acum noi trebuie să fim mult mai atenţi şi mai inteligenţi la ceea ce trebuie să facem şi atunci lucrurile sper că trebuie să fie normale”, a mai spus Florin Farcaş, care a dat de înţeles că planul noului FC Bihor e să se bată cât mai repede pentru promovarea în elită.

Antrenorul orădenilor a oferit procente în ceea ce priveşte şansele de a evolua sâmbătă ale unor jucători cu probleme medicale din lotul său: „Hosu, Cherman 50%, B. Vasile 80%”. Cel din urmă, la fel ca şi fundaşul dreapta Călin Jurj a jucat pentru Politehnica în Liga 2. Golgheterul bihorenilor şi al seriei este Sergiu Jurj.

Despre disputarea partidei în nocturnă, precum a fost şi jocul cu Buziaş câştigat cu 4-2 de bihoreni, mijlocaşul Florin Chitaş a concluzionat în cadrul aceleiaşi sesiuni de declaraţii: „Normal, e altceva, ne dorim cu toţii să jucăm în nocturnă. Te simţi fotbalist. Lumea va fi în număr cât mai mare şi sperăm să facem un meci bun. Să ne ducem la 9 puncte de Poli, ei sunt adversarii noştri direcţi pentru promovare. Apoi Peciu Nou, au jucători care au jucat în Liga 1, Liga 2, au nişte jucători care sunt experimentaţi şi cam ei sunt acolo, pe locul 3”.

Casele de bilete la stadionul din Oradea se vor deschide la ora 15 iar un tichet costă 10 lei. Gazdele au organizat tot felul de tombole pentru a atrage cât mai mult public pe stadion. Probabil pentru acest meci se vor tipări circa 4.500 de bilete, în condiţiile în care orădenii au şi cei mai mulţi abonaţi din ţară prin iniţiativa avută cu ocazia participării în Cupă.

Suporterii polişti şi-au anunţat prezenţa în număr mare în Crişana, amintind zilele acestea de partide de referinţă între cele două (chiar dacă scriptic nici actuala FC Bihor nu e aceeaşi, fiind practic continuatoarea noii CAO), precum primul joc de după Revoluţie ori victoria memorabilă din ediţia 2003-04 a Diviziei A, un 3-2 la Oradea văzut de aproape 2.000 de timişoreni la faţa locului.

Partida FC Bihor – Politehnica Timişoara din runda 13 a Ligii 3, Seria 8, se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, pe arena „Iuliu Bodola”, şi poate fi văzută pe FRF.TV – crearea unui cont este gratuită. Orădenii sunt pe primul loc, cu 30 de puncte, fără eşec, în timp ce alb-violeţii sunt pe 2, cu 24 puncte, la egalitate cu locul 3 – CSC Peciu Nou, care are golaveraj mai slab, dar care are joc cu trei ore mai devreme la Cermei şi poate profita de un eventual pas greşit al elevilor lui Codrea. În tur, pe „Electrica”, a fost 1-1 după ce alb-violeţii au deschis scorul.

sursa foto: fcbihor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.