Război în Ucraina, ziua 631. Ucrainenii anunță operațiuni de succes pe malul...

Război în Ucraina, ziua 631. Ucrainenii anunță operațiuni de succes pe malul estic al Niprului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-484937750">

Armata ucraineană a raportat vineri „lupte violente” pe malul stâng al râului Nipru, ocupat de trupele ruse în sudul țării, dar unde Ucraina a reușit să se impună, potrivit AFP.

„Lupte violente continuă” în această zonă, unde forțele rusești încearcă să îi disloce pe ucraineni, a precizat cartierul general al armatei ucrainene pe rețelele de socializare.

În cursul zilei, Ucraina a afirmat că a cucerit poziții pe malul ocupat al Niprului, în regiunea Herson (sud), un prim succes în vederea unor operațiuni de mai mare amploare, după luni de contraofensivă dezamăgitoare pentru Kiev.

Școli subterane în regiunea Harkov

Confruntați cu amenințarea constantă a atacurilor aeriene rusești, oficialii din regiunea Harkov din estul Ucrainei au început să construiască școli subterane foarte protejate, care le vor permite copiilor să se întoarcă în siguranță la studii față în față.

Școlile din regiunea cu aproximativ 2,5 milioane de locuitori, situată la doar 32 km de granița cu Rusia, au fost forțate să învețe online după începutul invaziei ruse.

Harkovul este frecvent ținta rachetelor, dronelor și artileriei rusești, guvernatorul raportând joi că așezări din trei districte diferite au fost lovite în ultimele 24 de ore.

Două școli, fiecare cu o capacitate de până la 500 de copii, sunt în prezent în construcție și vor putea rezista loviturilor directe, a declarat arhitectul-șef regional Anton Korotkovskykh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.