SCM USV Timişoara s-a pregătit pe terenul unei echipe de fotbal din...

SCM USV Timişoara s-a pregătit pe terenul unei echipe de fotbal din Campionatul Judeţean Timiş înaintea semifinalei de la Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: scmtimisoara.ro

Timişoara şi infrastructura sportivă pentru performanţă par noţiuni paralele. Echipa de rugby SCM USV, fostă campioană naţională, a găsit condiţii de pregătire mai bune în satul Cerneteaz înainte de poate cel mai important joc al sezonului, semifinala în manşă unică, din deplasare, cu rivala CSM Ştiinţa Baia Mare.

Dacă de un stadion decent nu poate fi vorba în următorii mulţi ani în Capitala Banatului, în ciuda anunţurilor cu pompă pentru fiecare mic pas birocratic legat de proiectele veşnic doar pe hârtie, Timişoara suferă şi la capitolul baze de pregătire. Dacă fotbalul mai are de exemplu în baza de lângă „Dan Păltinişanu” un „sediu” (şi acela ras de facilităţi pentru Polivalenta care pare mai degrabă că nu se face, asta în timp ce în sala „Constantin Jude” se mai ia ochii cu o poleială – gen scaune noi…), alte sporturi au condiţii şi mai vitrege.

SCM USV Timişoara, altădată purtând numele de „Saracens”, în parteneriat cu un celebru club britanic, s-a pregătit în ultimele zile pe arena… Unirii Cerneteaz, o formaţie de tradiţie din „Judeţ” – Liga 5 Timiş, (celebră pentru că înainte jucătorii foloseau ca vestiar casa unei doamne).


Asta deoarece la arena „Gheorghe Răşcanu”, casa echipei din cartierul Ronaţ, gazonul a cedat în această perioadă. Ani de zile autorităţile locale au promis că le vor face „leilor” stadion, dar între timp clubul şi-a schimbat/pierdut din (re)nume, patroni şi performanţe.

În fine, tot în această toamnă, una dominată de simulacrul care a fost faza a II-a a campionatului, cu nişte grupe jucate degeaba, rugbiştii timişoreni s-au pregătit împreună cu cei de la Steaua în Banat. Echipa SCM-ului a plecat deja spre Maramureş cu gândul la victorie.

„Ar fi o bucurie nemaipomenită să revin acasă cu o cupă, cu un campionat câștigat. O luăm meci cu meci și sperăm să ajungem acolo. Baia Mare are o grămadă bună, puternică. Le-am urmărit meciurile din cupele europene și știm detaliile. Sperăm să ne facem treaba, așa cum ne-am făcut-o și la meciul cu Steaua, în Cupa României!”, a spus Alexandru Țăruș, care a revenit la echipă în acest sezon din Franţa.

„În prima fază a campionatului, cele două echipe au împărțit victoriile, fiecare câștigând acasă: 22-14 pentru alb-violeți, la 22 aprilie, și 40-10 pentru maramureșeni, la 27 mai”, se arată în avancronica celor de la SCM Timişoara. „Leii” au disputat ultima partidă oficială tocmai la finele lui octombrie, semifinala de Cupă cu Steaua, câştigată cu 23-21 în deplasare.

Partida CSM Ştiinţa Baia Mare – SCM USV Timişoara se dispută sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 13.00, în manşă unci, la Arena Zimbrilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.