Război în Ucraina, ziua 645. Rusia: „Nu avem nicio îndoială că sancțiunile...

Război în Ucraina, ziua 645. Rusia: „Nu avem nicio îndoială că sancțiunile Occidentului vor dura mulți ani. Ne asumăm acest lucru”

0
DISTRIBUIȚI

Rusia pornește de la ipoteza că sancțiunile impuse împotriva sa de Statele Unite și aliații săi vor dura mulți ani, dar și de la ideea că influența SUA asupra economiei mondiale este în scădere, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Peskov a comentat astfel un interviu pentru Financial Times în care secretarul de stat adjunct al SUA pentru resurse energetice, Geoffrey Pyatt, a spus că Washingtonul urmărește să înjumătățească veniturile din petrol și gaze ale Rusiei până la sfârșitul deceniului.

„Nu avem nicio îndoială că aceste sancțiuni vor dura mulți ani.


Chiar și fără declarații din partea respectabilului reprezentant (american), știam deja acest lucru. Ne asumăm acest lucru atunci când ne formulăm poziția”, a declarat presei Peskov.

Rusia se laudă frecvent cu faptul că economia sa s-a dovedit mai rezistentă decât se preconiza în fața unor sancțiuni occidentale fără precedent din cauza războiului din Ucraina.

Pe de altă parte, se confruntă cu o inflație persistentă și cu un deficit de forță de muncă, iar creșterea sa economică, care s-a situat la 5,0% în ritm anual în octombrie – s-a bazat în principal pe o creștere masivă a producției militare.

„De asemenea, nu avem nicio îndoială că Statele Unite vor continua să încerce să exercite presiuni asupra Rusiei și a întregului sistem de relații comerciale și economice internaționale, distrugând în esență formatul acestor relații”, a declarat Peskov.

Pentru a compensa declinul comerțului cu Occidentul, Rusia se îndreaptă către China, India și alte piețe din Orientul Mijlociu, Asia, Africa și America Latină.

„Economia mondială nu se limitează la economia americană”, a adăugat Peskov, afirmând că economia Chinei recuperează din decalajul față de cea a Statelor Unite.

„Lumea este mult mai diversă decât Statele Unite, așa că lumea americanocentrică se termină și începe o perioadă de diversitate, inclusiv în relațiile economice internaționale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.