SCM USV Timişoara a rămas fără antrenor după ultima medalie. Despărţire „de...

SCM USV Timişoara a rămas fără antrenor după ultima medalie. Despărţire „de comun acord” de Valentin Calafeteanu

0
DISTRIBUIȚI

SCM USV Timişoara a câştigat ieri locul 3 naţional după un duel în deplasare cu CSA Steaua, dar dezamăgirea de a nu lupta pentru primul loc l-ar fi convins pe antrenorul Valentin Calafeteanu să plece încă după semifinala pierdută de la Baia Mare. Despărţirea oficială a fost anunţată de club ieri seară.

Victoria cu 26-8 din Ghencea a fost ultimul meci al lui „Cala” pe banca timişorenilor. Era o despărţire cam anunţată de dinainte prin unele mesaje de pe reţelele sociale din anturajul antrenorului, fost jucător al „leilor”.

„Clubul nostru și antrenorul principal, Valentin Calafeteanu, au decis încetarea colaborării.


Este o înțelegere de comun acord, într-un sezon în care echipa noastră de rugby a fost aproape de a evolua cu trofeul pe masă în ambele competiții în care a participat.

Finala mică, împotriva formației Steaua București, a fost ultimul meci în care Calafeteanu a condus Timișoara de pe margine, în cei trei ani și jumătate de mandat. Îi mulțumim lui Vali pentru dedicarea cu care a lucrat, pentru spiritul pe care l-a adus, alături de experiența celor 100 de meciuri sub tricolor, ca jucător.

A fost o perioadă frumoasă, încununată cu trofeul Cupei României, câștigat în ediția 2021, cu multe meciuri reușite și cu faze de rugby-spectacol. Au fost și momente dificile, au fost poate și supărări, dar una peste alta se încheie o perioadă frumoasă, în care rugbiștii timișoreni au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a fructifica la maximum resursele de care au beneficiat.

Decizia lui Calafeteanu a venit încă de la ultimul fluier al semifinalei de campionat cu Știința Baia Mare, un meci pe marginea căruia s-au iscat numeroase discuții. Vali și-a dorit foarte mult ca Timișoara să încheie anul cu un trofeu, iar eșecul din Maramureș și modul cum s-a conturat i-au produs decepția. Cu toate acestea, Leii au luptat exemplar în finala mică și au câștigat detașat în Ghencea, făcând ca despărțirea să se producă în urma unei victorii convingătoare.

Cala, mult succes în tot ceea ce urmează să întreprinzi!”, a anunţat SCM USV Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.