Trei bărbați, reținuți în Ungaria pentru că ar fi pregătit o lovitură...

Trei bărbați, reținuți în Ungaria pentru că ar fi pregătit o lovitură de stat. Unul dintre ei are 88 de ani

0
DISTRIBUIȚI

Biroul Național de Investigații al Poliției din Ungaria a anunțat că trei bărbați au fost reținuți pentru că ar fi pregătit o preluare armată a Ungariei, după ce 150 de polițiști au descins în 10 locații. Cei trei bărbați au 53, 68 și 88 de ani, potrivit Hirado.hu.

150 de polițiști au participat la o acțiune coordonată în zece locații, în cadrul căreia au luat măsuri împotriva a 11 persoane care erau suspectate că se pregătesc pentru o preluare armată a puterii în Ungaria, a anunțat miercuri Biroul Național de Investigații al Poliției.

Ei au scris că în noiembrie anul trecut, pe una dintre rețelele de socializare a fost încărcat un videoclip în care membrii vorbeau despre înarmarea „trupelor militare naționale libere”.

Membrii grupului au mai spus, potrivit Poliției, că vor fi arestați atât foștii, cât și actualii membri ai guvernului.


Aceștia au prezis că „poliția maghiară va fi în curând dezarmată și armata va fi transferată”.

La raiduri au participat și luptători din Centrul de Luptă împotriva Terorismului.

Aproximativ 150 de polițiști au efectuat percheziții în zece locații în Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun, Budapesta, în timpul cărora au luat măsuri împotriva a 11 persoane. Opt dintre acestea – șapte bărbați și o femeie – au fost interogate de anchetatori în calitate de suspecți, iar apoi trei bărbați, cu vârste de 53 de ani, 68 de ani și 88 de ani, au fost reținuți.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit muniție, puști AK, gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat.

Printre obiectele confiscate se numără, de asemenea, diverse documente care neagă existența statului maghiar și documente legate de organizația „Ungaria Scitică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.