Celebrul medic timișorean Virgil Musta, achitat de Tribunalul Timiș în dosarul DNA...

Celebrul medic timișorean Virgil Musta, achitat de Tribunalul Timiș în dosarul DNA în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu

1
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a dat aztăzi sentința în dosarul în care doctorul Virgil Musta a fost dat în judecată, alături de mai multe persoane, într-un dosar DNA în care era acuzat de „instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”. Instanța a stabilit că faptele reclamate nu sunt de natură penală.

Vă reamintim că, în noiembrie 2022, doctorul Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, a fost trimis în judecată pentru că ar fi convins trei asistente să lucreze pentru firma sa, în timpul serviciului.

La achitarea lui Virgil Musta, instanța a reținut că „faţă de situaţia de fapt efectiv reținută prin rechizitoriu, respectiv prelevarea de probe biologice de către asistentele medicale (…) în perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, în intervalul orar 07:00-10:00, de la aproximativ 9/10 persoane pe zi, ce nu corespundeau definiției de caz, instanța apreciază că fapta s-ar circumscrie unei posibile abateri disciplinare şi nu unei infracțiuni de abuz în serviciu, (…).


Instigatorul va răspunde penal doar dacă instigatul a comis cel puțin o tentativă încriminată, condiţie neîntrunită în cauză, întrucât cele trei asistente nu au comis o infracțiune pedepsită de legea penală, ci o eventuală abatere disciplinară de la contractul de muncă. Drept urmare, Tribunalul constată că se impune achitarea inculpatului Musta Virgil Filaret în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cpp, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

„Mai mult, nici din probe nu a rezultat faptul că inculpatul Musta Virgil Filaret le-ar fi solicitat celor două inculpate să nu ia măsurile legale faţă de cele trei asistente medicale şi de a nu întocmi şi aproba foile colective de prezenţă, inculpatele Manolescu şi Albu declarând că nu au existat presiuni, discuţii, relaţii conflictuale, alte acţiuni desfăşurate de către inculpatul Musta care să le determinare să nu îşi desfăşoare conform legii activitatea medicală sau managerială. Pe lângă argumentele de mai sus, se va impune achitarea inculpatului Musta Virgil Filaret şi în considerarea faptului că şi faţă de inculpatele Manolescu Diana Luminița şi Albu Diana Maria, instanța va dispune achitarea conform art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cpp, or, așa cum s-a mai precizat pentru ca instigatorul să răspundă penal este necesar ca instigatul să comită cel puțin o tentativă încriminată”, mai spune motivarea sentinței.

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Mă bucur mult pentru domnul doctor, nu merita mizeria de care a avut parte! Marii corupți zburdă în libertate și învârt afaceri pe spinarea noastră, dar nu se leagă nimeni de ei și vor să stea pe capul nostru până la adânci bătrâneți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.