O nouă ediție a programului Științescu, cu finanțare pentru proiecte școlare în...

O nouă ediție a programului Științescu, cu finanțare pentru proiecte școlare în Arad și Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Programul educativ Științescu își propune să cultive pasiunea pentru știință și tehnologie a elevilor din județele Timiș și Arad cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care nu se regăsește în manuale. Ajuns la cea de-a VII-a ediție, programul oferă și în acest an finanțare pentru cele mai ingenioase propuneri de proiecte, valoarea totală a fondului fiind de 200.000 lei.

Proiectele pot fi depuse între 5 februarie și 4 martie de către organizații non-guvernamentale, şcoli publice şi grupuri de inițiativă care doresc să beneficieze de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara. Cei doritori vor participa la minimum o şedinţă de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara, un mecanism de sprijin pentru echipele de proiect, prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare. În același timp, rolul şedinţelor de mentorat este și acela de a aduce împreună echipele care au idei de proiecte pentru a crea posibile asocieri în planificarea propunerilor de activităţi.

„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe – să împărtășească ceea ce știu elevilor.


De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează”, a precizat Daniela Chesaru, director executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara.

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din mediul rural şi din cel urban mic şi mijlociu. Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de accesare a fondurilor pot fi găsite pe website-ul programului, www.timisoara.stiintescu.ro, și pe pagina de Facebook a programului.

În cursul anului trecut, programul Științescu a finanțat 12 proiecte care au ajuns în 29 de comunități timișene, au implicat peste 5.000 de copii și peste 100 de mentori, programele educative beneficiind de peste 2.600 de ore de voluntariat. Programul Științescu Timișoara pentru județele Timiș și Arad este pus în practică de Fundația Comunitară Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.