Percheziții în Timiș la bărbați suspectați că au tăiat copaci dintr-un parc...

Percheziții în Timiș la bărbați suspectați că au tăiat copaci dintr-un parc național

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Periam, cu sprijinul Poliției Orașului Sânnicolau Mare și al Secției 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au pus în executare luni opt mandate de percheziție domiciliară pe raza localității Igriș, județul Timiș, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

„Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi tăiat fără drept arbori din Parcul Național Lunca Mureșului – arie protejată din localitatea Igriș. În cadrul perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei motofierăstraie, trei topoare, șapte telefoane mobile şi 11,02 metri cubi de material lemnos din specia plop, salcâm și salcie, prejudiciu estimat de reprezentanţii silvici la 17.000 de lei”, a transmis IPJ Timiș.

Au fost puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.


46/2008 privind Codul Silvic, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor.

La activități au participat luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, dar și reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.