Razie a autorităților în Timișoara. Amenzi usturătoare pentru localurile care aveau lucrători...

Razie a autorităților în Timișoara. Amenzi usturătoare pentru localurile care aveau lucrători fără contracte de muncă

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii timișeni, alături de inspectori din cadrul ANPC, ITM, DSVSA și ISU Banat, au efectuat în noapte de vineri spre sâmbătă controale la mai multe localuri din Timișoara. Cele mai aspre sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa contractelor de muncă înregistrate.

„În intervalul 9 februarie 2024, ora 19:00 – 10 februarie 2024, ora 03:00, a fost organizată o acțiune pentru verificarea legalității funcționării mai multor agenți economici ce au ca obiect de activitate alimentație publică (localuri, baruri, cluburi), de către polițiștii Municipiului Timișoara, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale și Seviciului pentru Acțiuni Speciale Timiş. Pentru verificări complexe au fost angrenați în activități și specialiști din cadrul ANPC, ITM, DSVSA și ISU Banat. În cadrul acțiunii, au fost verificate șapte societăți comerciale, din municipiul Timișoara, polițiștii aplicând 20 de sancțiuni conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 20.000 de lei și trei sancțiuni, în valoare totală de 12.000 de lei pentru încălcarea prevederilor OUG nr.


28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza case de marcat electronice fiscale. De asemenea, au fost aplicate de către reprezentanții din cadrul ITM Timiș cinci sancțiuni, în valoare totală de 100.000 de lei pentru prestarea de activități fără a deține contracte de muncă înregistrate, conform Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii”, a transmis IPJ Timiș.

Totodată, reprezentanții DSVSA au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei, conform HG nr. 984/2005 pentru nerespectarea normelor de igienă. La un agent economic au fost constatate mai multe deficiențe, respectiv spațiul neigienizat, materie primă cu schimbare termică, fapt pentru care s-a aplicat o sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, conform OG nr. 21/1992. De asemenea, au fost confiscate sume de bani în valoare totală de 5.018 lei, iar reprezentanții ANPC, ITM, DSVSA și ISU Banat au dispus măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.