Rezultate bune pentru floretiştii timişoreni la Europenele de juniori și cadeți. Performanţă...

Rezultate bune pentru floretiştii timişoreni la Europenele de juniori și cadeți. Performanţă impresionantă a unei sportive de 14 ani

0
DISTRIBUIȚI

O sportivă de doar 14 ani de la ACS Floreta Timişoara, Alexandra Adoch s-a clasat pe locul 6 la Campionatul European U17, de la Napoli. De asemenea, de la CSU Politehnica Timişoara, Dumitriţa Josan (17 ani) a fost aproape de medalii, clasându-se a 5-a, la masculin Felix Dogariu, tot de la Poli, a încheiat competiţia cadeţilor, la floretă, pe poziţia a 37-a. De asemenea, Kostolany Hunor, legitimat atât la Politehnica Timișoara, cât și la un club din Ungaria, s-a poziționat pe 5.

Campionatul European de juniori și cadeți aflat în desfăşurare în Italia a avut mai mulţi participanţi din ţară. România a participat cu 41 de sportivi la toate armele.

Joi, Alexandra Adoch, la doar 14 ani ai săi a impresionat pe toată lumea. În faza grupelor am avut emoții, inima îmi bătea foarte tare, dar acestea treceau când începea asaltul și apoi reapăreau înainte de fiecare asalt de eliminare. Sunt bucuroasă că am tras bine și m-am apropiat foarte tare de medalie”, a spus Adoch.

Alexandra a făcut parte și din echipa României la cadeți, feminin, alături de Karina Liță și Ioana Barbu unde au ocupat locul 12.


Sportivă a clubului ACS Floreta Timișoara din anul 2016, unde a obţinut numeroase medalii atât la nivel național cât și european, ea ar urma să-şi continue cariera la CSU Poli, unde activează şi seniori. În 8 ani de zile a demonstrat că munca asiduă și talentul aduc rezultatele cele mai bune. “Suntem foarte mândri de Alexandra dar și de toți ceilalți scrimeri ai clubului nostru. Ne bucură enorm că munca noastră de atâția ani dă rezultate. Suntem o echipă unită și ne dorim să păstrăm același nivel de performanță și pe viitor.”, a declarant antrenorul principal al ACS Floreta, Iulian Teacă.

Recent clubul ACS Floreta s-a extins şi în Sibiu, unde acest sport e încă la nivel de pionierat. La “Gala Laureaților 2023″, organizată de FR Scrimă, echipa timişoreană a fost pe podium între cele mai bune cluburi de scrimă din ţară, după Steaua şi Dinamo. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.