Phoenix Buziaş, confirmată în play-off. Sesizarea Progresului Pecica în cazul unui jucător...

Phoenix Buziaş, confirmată în play-off. Sesizarea Progresului Pecica în cazul unui jucător al timişenilor, respinsă la FRF

0
DISTRIBUIȚI

Phoenix Buziaş se poate pregăti mai liniştită pentru deplasarea la Oradea din weekend, prima din play-off-ul Seriei 8 a Ligii 3. Contestaţia arădenilor de la Progresul Pecica în privinţa eligibilităţii jucătorului timişenilor, Cristian Pădurariu, a fost respinsă la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF.

Arădenii au contestat faptul că atacantul Pădurariu a revenit la începutul sezonului la Phoenix şi a jucat ca amator după ce semnase contract de profesionist cu Politehnica Timişoara. Buziaşul nici nu l-a mai folosit pe jucător în noul an, deşi ar fi avut mare nevoie de ei. Cristi Pădurariu înscrisese de şase ori în 14 jocuri în toamnă. Pecicanii au devenit interesaţi târziu de această problemă, după ce au ratat accesul în play-off în detrimentul timişenilor pregătiţi de Cosmin Petruescu. O decizie „invers”, împotriva celor de la Phoenix ar fi dus Progresul, care cedase ambele dueluri directe, în play-off, dar ar fi fost şi un adevărat dezastru pentru timişeni, care teoretic ar fi trebuit să piardă toate meciurile în care a evoluat jucătorul în cauză.

În fapt, problema nu a fost negată, însă sesizarea formulată de reclamantul ACS Progresul Pecica a fost respinsă „ca neregulamentară”, deoarece ea nu a venit aşa cum prevede regulamentul în mod clasic la pauza jocurilor directe ori imediat după finalul lor.


Aceasta fiind şi apărarea celor de la Buziaş. „Admite excepția tardivității invocată de pârâtul CS Phoenix Buziaș”, se arată în decizia la dosarul 8/CD/2024. Teoretic, cei din Pecica mai pot mai recurs, dar e greu de crezut că vor primi dreptate şi calendarul va fi dat peste cap.

Interesant e că într-o altă situaţie din acest sezon din C8 în care a fost implicat Phoenix Buziaş, mai exact eligibilitatea unui jucător al Politehnicii, FRF s-a sesizat după o lună de zile că Robert Curescu a evoluat în stare de suspendare împotriva lui Phoenix la Carani. Rezultatul s-a transformat în 3-0 pentru gazde, din 0-0 pe teren. Fără acele două puncte „extra” pentru Phoenix Buziaş cei care ajungeau în play-off erau cei de la… Pecica.

Play-off-ul Ligii 3 debutează în weekend. În Seria 8, marea favorită din Oradea, FC Bihor, care are un avans de şapte puncte faţă de Poli, primeşte replica trupei lui Cosmin Petruescu, în timp ce timişorenii aşteaptă din nou replica revelaţiei din Peciu Nou (săptămâna trecută cele două au încheiat sezonul regular tot pe „Electrica”, unde a fost 1-0 pentru gazde). Ambele jocuri au loc sâmbătă, de la ora 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.