Poli Timişoara a pierdut oficial returul cu Phoenix Buziaş la masa verde....

Poli Timişoara a pierdut oficial returul cu Phoenix Buziaş la masa verde. UPDATE Clubul a confirmat înlocuirea team managerului

0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum anunţam săptămâna trecută, Politehnica Timişoara rămâne peste iarnă cu 30 din cele 31 de puncte câştigate pe teren în Liga 3. FRF a publicat astăzi decizia Comisiei de Disciplină şi Etică în cazul folosirii jucătorului Robert Curescu în stare de suspendare la jocul retur cu Phoenix Buziaş (scor 0-0): victorie la masa verde pentru formaţia pregătită de Cosmin Petruescu şi o amendă pentru alb-violeţi.

„În temeiul art. 83/10/1 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul Societatea Sportivă Universitară se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3-0) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei”, se arată în decizia publicată pe site-ul FRF.

Sesizarea federalilor a venit la aproape o lună de la disputarea jocului. Curescu avea patru cartonaşe galbene şi nu trebuia folosit în acel joc. Eroarea a venit după ce delegatul alb-violeţilor ar fi trecut greşit în etapele precedente un avertisment în contul altui jucător. „Nu este ok, e clar că cel care a fost responsabil din păcate nu o să mai fie alături de noi (n.r. Ciprian Freanţ, delegatul echipei în ultimii ani) – team managerul nostru are de tras consecinţele. Nu e plăcut pentru că era un om în slujba echipei. A fost un un om implicat, dar am spus-o, când e vorba de lucrurile cele mai importante…”, a spus directorul executiv Costel Pantilimon la emisiunea „Tribuna polisportivă” de la postul Tele Universitatea.

Poli, cu un parcurs peste aşteptări din toate punctele de vedere în toamnă, a pierdut astfel nepermis un punct care poate conta enorm la final. Liderul FC Bihor are acum un avans de şapte puncte. Echipa timişoreană a rămas pe locul 2 în Seria 8, cu 30 de puncte (modificarea în clasament a fost efectuată imediat pe frfotbal.ro), la fel de multe ca Peciu Nou, revelaţia de pe 3, dar care are un golaveraj inferior – 29-16, faţă de 36-14 al alb-violeţilor.


Pe 3 se află Pecica, cu 28 de puncte, formaţie arădeană care acum tremură pentru poziţia de play-off după ce a cedat acasă cu… Phoenix Buziaş. Formaţia timişeană care-şi desfăşoară jocurile de pe teren propriu la Carani e pe 5, cu 26 de puncte, câştigând două puncte în urma deciziei oficializate azi.

Campionatul Ligii 3 se reia în 9 martie 2024. Din sezonul regular mai sunt trei runde iar primele patru clasate se califică în faza play-off, unde vor juca de câte trei ori cu fiecare adversar. Apoi, la finele play-off-ului, primele două clasate merg la baraj (semifinale).

Meci pierdut şi la junioare

Culmea, o situaţie similară a fost detectată şi la echipa U17 feminină. Se pare că cei de la FRF au luat meci de meci jocurile oficiale ale clubului timişorean în căutarea de erori similare. Şi acolo, fără a se preciza despre ce meci e vorba, a fost dictat un 0-3 la masa verde. Echipa Poli de fete Under 17 era lideră în seria ei din Campionatul Naţional. Acum ar fi la egalitate de puncte cu locul 2, Dăeşti, dar are un golaveraj superior.

UPDATE În cazul de la fotbal feminin se pare că cei de la comisie au greşit şi prin urmare Poli U17 (fete) va rămâne cu toate punctele agonisite.

UPDATE 2 Clubul timişorean a mai publicat azi un comunicat, în care confirmă îndepărtarea team managerului Ciprian Freanţ şi înlocuirea acestuia cu Petre Muşat, care se va ocupa de organizarea jocurilor şi în cadrul Academiei, precum şi la formaţiile de fotbal feminin.

„Într-un club profesionist de fotbal comunicarea și coordonarea dintre departamente este esențială. În momentele în care ceva nu funcționează apar, fără doar și poate, repercusiuni.

Clubul nostru a fost sancționat pentru folosirea jucătorului Robert Curescu în meciul împotriva echipei Phoenix Buziaș, meci disputat la Carani.
Comunicarea dintre team manager-ul și staff-ul echipei a fost deficitară, astfel că informația nu a ajuns în forma corectă, producându-se confuzia și eroarea în construirea lotului pentru meci.

În urmarea acestei erori, meciul terminat 0-0 pe teren împotriva Buziașului, a fost pierdut cu 3-0, astfel pierzându-se punctul acumulat.

Ne pare rău pentru această situație, în special pentru munca în zadar depusă de băieții noștri.

Odată cu acest eveniment conducerea clubului a luat decizia de a înceta colaborarea cu Ciprian Freanț, cel care ocupa poziția de team manager și care avea, printre alte responsabilități, datoria de a se asigura că toate aspectele organizatorice sunt mereu puse la punct.

Odată cu partida disputată la Ineu, Petre Mușat a fost instalat în funcția de team manager al echipei și în același timp se va ocupa de organizarea competițiilor în toate departamentele fotbalistice ale clubului (masculin – seniori și academie + feminin).

Obligatoriu înainte!”, se arată în comunicatul Politehnicii Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.