Fanshop relansat şi torţe pe „Ştiinţa”, la sărbătoarea de 102 ani a...

Fanshop relansat şi torţe pe „Ştiinţa”, la sărbătoarea de 102 ani a Politehnicii Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu e în lumina reflectoarelor pentru că e în Liga 3, dar suporterii alb-violeţi demonstrează de fiecare dată că nu abandonează corabia la greu. Cei 102 ani de la înfiinţarea oficială a alb-violeţilor nu puteau trece nemarcaţi. Druckerii, rămaşi implicaţi activ în club prin zona de fanshop, au relansat magazinul de lângă arena „Ştiinţa” cu ocazia sărbătorii de azi, în timp ce ultraşii, precum anul trecut, au transmis un mesaj clar, întâmpinat cu torţe, chiar de pe micuţul stadion al universităţii.

La ora 19.21 vreo două sute de suporteri au mers în tribuna care le-a fost casă în anii trecuţi, lângă Facultatea de Construcţii. „Cu o istorie presărată mai mult de ploi şi vânt / Vei fi mereu simbolul nostru suprem pe acest pământ”, a fost mesajul afişat cu ocazia momentului. Apoi torţele au început să-şi facă apariţia şi au luminat „Ştiinţa”, unde doi stâlpi de nocturnă erau porniţi pentru amatorii sau sportivii care chiar şi la zero grade alergau pe singura pistă cât de cât „profi” din oraş.

Mai devreme, încă de la 18.30, în ciuda frigului, zona din jurul shopului aflat într-un vechi cămin clădire istorică a UPT, era animată cu zeci de polişti, mai tineri ori mai bătrâni, în familii sau cu prietenii, care au venit să vadă noutăţile, nu puţine, din fanshopul care face de ruşine magazinele sau tentativele de marketing ale multor grupări de elită din ţară. Pe lângă tricouri, în care se remarcă şi colecţia „Anii 90”, cu legende ale clubului, fanii îşi pot alege hanorace, umbrele şi fel de fel de alte obiecte cu însemnele clubului favorit, inclusiv marca de bere proprie. Zona dedicată shopuluui s-a extins în camera în care înainte erau organizate conferinţe de presă (ca o paranteză, Timişoara nu are practic zone special amenajate pentru conferinţele de presă la …arenele sale). Au fost şi reduceri atractive şi de obicei fiecare persoană a plecat acasă cu cel puţin o achiziţie. Afară s-a instalat şi un foodtruck, precum şi o locaţie de unde doritorii se puteau încălzi cu vin fiert.

Costel Pantilimon: „Suntem mândri de ceea ce a reușit echipa”

Citatul de mai sus se potriveşte stării generale de spirit de la Poli. Deşi e în Liga 3, echipa timişoreană se află acum pe o pantă ascendentă, fiind pe 2 în pauza de iarnă, cu 31 de puncte în Seria 8, la şase puncte în spatele Bihorului solid susţinut de autorităţile locale şi judeţene.

„102 ani presărați cu bucurii, suișuri, coborâșuri, dezamăgiri, și reveniri din cenușă ca pasărea Phoenix”, se arată pe site-ul oficial.

Desigur există şi un minus pe final de an căci probabil peste două zile timişorenii vor afla de la comisiile FRF că vor pierde punctul obţinut pe teren cu Buziaşul, în returul sezonului regular. E vorba de folosirea lui Curescu în stare de suspendare în acel joc. „Clubul trece prin transformări masive, prin schimbări notabile și prin îmbunătățiri în ceea ce privește politica de conducere și modul de management. Într-un astfel de proces amplu pot apărea carențe, diferențe de opinii sau mici pași care să pară deloc naturali în concordanță la ce s-a întâmplat până acum. Este nevoie de răbdare, calm, curaj și înțelegere din partea tuturor pentru ca acest proiect să ajungă, în timp, la potențialul maxim”, se mai arată pe sspolitehnica.ro.

„Suntem mândri de ceea ce a reușit echipa din februarie până acum. Poate că mulți nu au crezut în potențialul acestei echipe, dar jucătorii, staff-ul tehnic și cel administrativ au dovedit profesionalism și implicare, ducând istoria acestui club mai departe. Doresc ca acest proiect să devină unul de succes în România și aștept să vină alături de noi cât mai mulți iubitori de fotbal și de Poli. Cu această ocazie vreau să urez tuturor poliștilor un călduros ,,La mulți ani” îndemnându-i la încredere și răbdare, pentru că rezultatele vor veni. Mulțumiri speciale se duc către Universitatea Politehnica și nucleul de suporteri care au susținut acest club în mod necondiționat”, a declarat Costel Pantilimon pentru aceeaşi sursă.

Mesajul de pe pagina clubului se încheie cu o altă urare: „Clubul Politehnica Timișoara urează ,,La mulți ani” și dorește tuturor implicați în acest proiect o aniversare de poveste!”.

UPDATE Referitor la „cazul Curescu”, Pantilimon a spus la emisiunea „Tribuna polisportivă”, de la Teleuniversitatea, că: „Este o situaţie neplăcută, pe care le-am prezentat-o şi jucătorilor. Din păcate, o greşeală din partea responsabilului care era cu tot ce înseamnă organizare şi relaţiile dintre staff, partea organizatorică, a dus cumva la un moment mai puţin plăcut. E o decizie în mare parte în defavoarea noastră, o aşteptăm în timpul săptămânii… Pierdem un punct. E neplăcut. Nu-mi place şi niciodată nu am făcut prea mult caz din orice moment de dificultate. Nu este ok, e clar că cel care a fost responsabil din păcate nu o să mai fie alături de noi (n.r.


Ciprian Freanţ, delegatul echipei în ultimii ani) – team managerul nostru are de tras consecinţele. Nu e plăcut pentru că era un om în slujba echipei. A fost un un om implicat, dar am spus-o, când e vorba de lucrurile cele mai importante… până la urmă a fost o chestie internă. Păcat că suporterii noştri se uită la meciurile noastre, se uită în clasament şi la un moment dat o să vadă… Asta e situaţia, băieţii au luat-o ca atare. Mă bucur foarte mult că au dat dovadă de caracter, au pişcat acceleraţia şi au câştigat următorul meci. Era o situaţie neplăcută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.