Război în Ucraina, ziua 761. Peste 11 răniţi în urma unui atac...

Război în Ucraina, ziua 761. Peste 11 răniţi în urma unui atac cu drone în sudul ţării UPDATE Explozii la Kiev. În zonă au pornit alarmele de raid aerian

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Mai multe explozii s-au produs luni dimineață la Kiev. Capitala Ucrainei a fost atacată aerian de ruși. Autoritățile locale confirmă exploziile dar nu au informații despre eventualele victime și pagube.

Mai multe explozii au fost auzite la Kiev, au confirmat câțiva martori pentru Reuters.

În capitala Ucrainei și în regiunea Kiev a fost pornit sistemul de alertă de raid aerian.

„Explozii în capitală. Urgent la adăpost!”, a transmis primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Ulterior, ambasadorul Washingtonului la Kiev, Bridget Brink, a spus că Rusia „atacă Ucraina cu rachete hipersonice”.

Administrația militară de la Kiev a anunțat pe Telegram că o clădire cu mai multe etaje din Pechersk a fost avariată de o rachetă și că au fost găsite fragmente de rachetă pe străzi.

Forțele aeriene ucrainene au transmis că au doborât două rachete balistice deasupra Kievului.

Rachetele au fost lansate din peninsula ocupată Crimeea și au fost doborâte în jurul orei locale 10:30, a declarat comandantul forțelor aeriene, generalul locotenent Mykola Oleschuk.

Foto: arhivă

Cel puțin 11 persoane au fost rănite în urma unui atac cu drone rusești în sudul Ucrainei, anunță luni autoritățile.


Un incendiu a izbucnit la o importantă centrală electrică rusă după ce dronele ucrainene au atacat zona.

Kievul a declarat că dronele rusești au lovit regiunile sudice Mykolaiv și Odesa, relatează AFP.

„Inamicul a atacat din nou regiunea Odesa cu drone”, a declarat guvernatorul Oleg Kiper într-o postare pe Telegram, în primele ore ale zilei de luni.

„Infrastructura energetică a fost avariată și nu există alimentare cu energie electrică în unele părți ale (orașului) Odesa”, a adăugat el.

Aproximativ 11 persoane au fost rănite în orașul Mykolaiv din sudul țării în urma unui atac cu drone rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Nataliya Gumenyuk, într-un interviu la televiziunea națională.

În Rusia, un incendiu a izbucnit la o centrală electrică din regiunea sudică Rostov, a declarat guvernatorul local, după un val de atacuri cu drone ucrainene în zonă.

Două unități energetice de la centrala electrică Novocherkassk – una dintre cele mai mari din sud-vestul Rusiei – au fost scoase din funcțiune, a declarat guvernatorul Vasily Golubev într-o postare pe Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.