SCM Timişoara a plecat spre Austria pentru atacarea trofeului Alpe Adria Cup....

SCM Timişoara a plecat spre Austria pentru atacarea trofeului Alpe Adria Cup. Problema arenelor din oraş a încurcat pregătirea „leilor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: baschet.scmtimisoara.ro

„Leii din Banat” au şansa de a salva sezonul modest de pe plan intern printr-un neaşteptat titlu euroregional. SCM Timişoara va rămâne oricum cu o prestaţie frumoasă în Alpe Adria Cup, unde a ajuns în premieră în Top 4. Culmea, bănăţenii şi-ar fi dorit să organizeze turneul Final Four, care i-a revenit adversarei din semifinale, Kapfenberg Bulls, deşi înaintea deplasării în Austria clubul de baschet a acuzat chiar probleme în a se pregăti în sala tradiţională – „Constantin Jude”, unde au loc veşnicele „cârpeli”, în lipsa unui proiect de „Polivalentă” nouă concretizat.

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara se deplasează azi la Kapfenberg, unde are loc turneul Final 4. Echipa lui Dragan Petricevic a câştigat uşor grupa A, cu patru victorii venite devreme şi două înfrângeri în total Kapfenberg Bulls, ocupanta locului secund în Grupa A, formație cu patru victorii și patru înfrângeri şi care cu siguranţă nu a avut probleme cu sala sau pregătirea.

„Din pricina lucrărilor de la sala Constantin Jude, baschetbaliștii noștri s-au antrenat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni la sala Mircea Albu (din cartierul Circumvalațiunii) și chiar la Buziaș”, s-a arătat în comunicatul clubului.


O situaţie care nu e chiar nouă, în fosta „Olimpia” având loc în ultimii ani mai multe renovări, cu cheltuieli deloc neglijabile, asta în timp ce o sală nouă pentru Timişoara rămâne un vis îndepărtat. Se speră doar în repornirea lucrărilor la mai micuţa „Polivalentă” de lângă Baza 2.

Kapfenberg Bulls a participat și la turneul final Ligii Europei Centrale, ediția 2009, turneu găzduit de Timișoara. „Faptul că echipa din Austria a participat și la acea ediție dovedește că are tradiție. Kapfenberg își construiește mereu un lot foarte bun, care îi permite să ajungă la astfel de turnee finale. În prezent, nici ei, nici noi nu suntem într-o perioadă foarte bună, căci venim după înfrângeri în întrecerile interne. Ceea ce mă interesează acum este cum să reușim până marți să avem un lot cât se poate de solid. Avem numeroase probleme cu accidentările. Asta își pune amprenta nu numai asupra jocurilor, ci și asupra antrenamentelor. În plus, în ultimele două-trei săptămâni suntem pe drumuri, în căutarea spațiului de antrenament”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.

„Noi am făcut un pas înainte față de precedentul sezon, când am jucat în sferturile de finală și am fost depășiți de formația care avea să câștige competiția, Dabrowa Gornica, din Polonia. Acum evoluăm în F4, unde se reunesc cele mai bune patru echipe din această competiție. Aparent, gruparea poloneză este favorită și de această dată, dar cred că va fi un turneu cu meciuri tari și interesante”, a mai spus Petricevic.

Înaintea jocurilor din F4 AAC timişorenii îi au incerţi pe Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson.

Semifinala Kapfenberg – Timișoara se joacă mâine, 12 martie, la ora 20.30. Prima partidă a zilei va fi MKS Dabrowa Gornica – Redstone Olomoucko (Cehia), de la ora 17.30. Meciurile din turneul final vor putea fi urmărite pe canalul YouTube al Alpe Adria Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.