Se apropie o nouă stagiune „Sunlight Theatre”, la Timișoara. Când are loc...

Se apropie o nouă stagiune „Sunlight Theatre”, la Timișoara. Când are loc primul spectacol

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a V-a ediție a „Sunlight Theatre”, organizată de fundația culturală „Artmedia”, se pregătește de o stagiune intensă și diversă, într-un format nou pentru acest an, în care festivalul de teatru și artele spectacolului va începe în luna aprilie și se va sfârși în luna noiembrie.

Publicul iubitor de teatru va avea parte de spectacole consacrate, deopotrivă de evenimente pentru copii și familii. „Sunlight Theatre 2024” va aduce la Timișoara nu mai puțin de zece spectacole extraordinare, printre care „Neliniște” ,„Opera de trei parale”, „Ex”, „Fă tu primul pas”, „Voyeur” sau „Double Fiesta”, dar și un festival pentru tineri, deschis inițiativelor de teatru independent și studenților la actorie din țară și din străinătate, însă în altă formă. Aceștia își pot înscrie spectacolele la un festival de teatru cu tineri, pentru tineri, care se va desfășura în șapte spații convenționale și neconvenționale.

Ediția din acest an va avea astfel două noi direcții distincte: Prima dintre acestea, „Performative Dialogues II”, care valorifică talentul teatral în formare, introduce forme artistice moderne și apropie publicul de teatru,  spectacolele selectate având menirea să popularizeze producțiile facultăților de profil sau pe cele din teatrul independent. Cea de-a doua direcție, „Diversity of Practices”, își propune formarea și consolidarea relațiilor între trupele participante, dar și deschiderea oamenilor de teatru din țară către studenți și tineri actori din România sau din lume, către generația mai tânără, cea a liceenilor.

Neliniște

Primul spectacol al stagiunii, „Neliniște” de Ivan Vîrîpaev, pus în scenă la teatrul bucureștean „Odeon” de regizorul Bobi Pricop, va avea loc în 8 aprilie, de la ora 20:00, în sala operei timișorene.


„«Neliniște» este, în primul rând, un spectacol despre relația dintre artă și viață, dintre creație și creator, dintre dragoste, Dumnezeu și toate lucrurile cărora încercăm să le dăm un sens, tocmai prin credință, artă sau dragoste. La fel ca viața, teatrul este și provoacă neliniște; fiecare dintre noi este un ghem de neliniști pe care arta, sub toate formele ei, încearcă, și poate chiar ajută, să (ni) le descâlcească.” afirmă regizorul. Din distribuția  spectacolului fac parte Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache și Gabriel Pintilei. Biletele se pot achiziționa de pe iaBilet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.