Frankie Benjamin pregătește albumul de debut cu sesiuni muzicale inedite, la Timișoara...

Frankie Benjamin pregătește albumul de debut cu sesiuni muzicale inedite, la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

În vremurile actuale, în care diletantismul este adesea ridicat la nivel de artă există tot mai puțini artiști care reușesc să transmită lucruri curate și necosmetizate pentru un public cu urechi bine spălate. Din fericire, dincolo de luminile reflectoarelor strălucitoare și a producțiilor bine puse la punct, scena muzicală timișoreană mai are parte și de o latură în care improvizațiile sunt la loc de cinste, spre deliciul acelora care știu să aprecieze emoții sincere.

Joi seara, la Nemesis Art Club, o gașcă de muzicieni reunită sub coordonarea lui Francis Mozes a oferit o porție sănătoasă de ritmuri groovy și funky în cadrul unui eveniment în care compozițiile proprii s-au amestecat cu preluări interesante din rândul unor șlagăre de neuitat. Dincolo de etichete stilistice, seara a fost una remarcabilă pentru faptul că absolut toți muzicienii aflați pe scenă au transmis vibrații pozitive. Fie că a fost vorba de compozițile proprii sau cover-uri din tagma „No Diggity”, „Tennessee Whiskey” sau „Purple Rain”, atmosfera a fost una de nota zece, iar la final s-a derulat și un jam – session în care au participat și membri din public.

După ce timp de mai bine de zece ani a făcut parte dintr-o serie de proiecte, Francis Mozes s-a hotărât să lanseze un album cu compoziții proprii, sub numele de Frankie Benjamin.

„Numele meu adevărat este Francis Benjamin Mozes. Când eram mic, verișorii mei nu puteau să pronunțe Frankie și m-au poreclit Benji. După ce ani de zile am cântat cu alții, am simțit nevoia să scot ceva sub numele propriu și cred că am ajuns la momentul în care vreau să spun ceva cu muzica mea. Probabil că în trecut mi-a lipsit încrederea în mine, dar acum simt că am ce să transmit publicului și intenționez să scot un album sub numele de Frankie Benjamin”, ne-a declarat artistul.

Francis Mozes s-a născut în 1988, în Stockholm, din părinți români, și a trăit multă vreme în Minneapolis (SUA). A ajuns în Timișoara cu câțiva ani în urmă, când s-a înscris la Facultatea de Medicină. Primele sale apariții în orașul nostru s-au conturat în jurul unor recitaluri susținute alături de Benson Joel, (născut în oraşul indian Bangalore), iar de-a lungul ultimilor ani acesta a colaborat într-o serie de proiecte.


Anul trecut, Francis a câștigat premiul de cel mai bun clăpar la festivalul Constelații Rock 2023, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea și a susținut alături de The Bandits concerte incluse în coloana sonoră a spectacolului Exod al Teatrului Național din Timișoara, creație a regizorului Oskaras Koršunovas.

„Am compus de-a lungul anilor o serie de melodii. Stilul meu este undeva spre funky, cu hip-hop și urme de jazz, blues și swing. E un fel de fusion. Băieții cu care cânt sunt pe vibe cu mine. Dan Voss la vioară este foarte talentat și are simțul ăla de gypsy jazz cu care am început eu la vârsta de 17 ani. MC 44 e tot din America și este foarte old school, e mai mult poezie decât hip – hop. Benson Joel este la tobe de data aceasta fiindcă în acest proiect știe exact ce vreau, cântăm de 12 ani împreună și știe ce vreau. Mihai Pascu este la bass și ne completăm foarte bine în această formulă”, a mai adăugat Francis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.