Aniversare în formația timișoreană JazzyBIT: La mulți ani Szabo Csongor Zsolt!

Aniversare în formația timișoreană JazzyBIT: La mulți ani Szabo Csongor Zsolt!

0
DISTRIBUIȚI

Szabo Csongor Zsolt, tobarul formației timișorene JazzyBIT, împlinește astăzi 33 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!” Szabó Csongor-Zsolt și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de la frageda vârstă de trei anișori, grație concertelor la care participa alături de tatăl său.

„Totul a început la vârsta de trei ani. Tatăl meu este acordeonist și am participat și eu la mai multe evenimente unde cânta. În pauza dintre reprize, toboșarul lui mă lua în brațe, mă ținea de mâini și cânta un ritm. De aici s-a declanșat pasiunea pentru tobe și instrumentele de percuție. În clasa a patra am fost înscris la Școala de Muzică «Miron Neagu» din Sighișoara și atunci am început cariera de percuționist. Prima apariție în fața publicului a fost după două luni, la audițiile școlii de muzică. De atunci am avut peste 640 de concerte cu formații de mai multe genuri muzicale și orchestre simfonice“, spune artistul născut în Sighișoara.

De-a lungul timpului, artistul a evoluat și în formații de pop-rock, de ska-punk, în fanfare și în orcheste simfonice și, după absolvirea Liceului de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, Szabo a absolvit și secția de Percuție a Facultății de Muzică a Universității de Vest Timișoara, fiind coptat în cadrul formației JazzyBIT.


Jazzybit – trupa alcătuită din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) a susținut primul concert în data de 2 februarie 2012. Albumul de debut al formației timișorene, „Touch the Sky” a fost lansat în data de 2 aprilie 2014 în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie, în 2016. Teodor Pop, Mihai Moldoveanu și Szabó Csongor-Zsolt au optat să înregistreze acest material discografic la Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording.

Cel de-al treilea album al trupei poartă numele de „Drive”. Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în studioul SuperSize Recording din Budapesta. Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental (Brad Mehldau – „Finding Gabriel”). De masterizarea discului s-a ocupat Alex DeTurk, inginerul de mastering rezident de la The Bunker Studio din New York, cel care a masterizat albume pentru David Bowie, D’Angelo sau Kamasi Washington și este deținător a două premii Grammy.

În luna februarie a acestuui an băieții au susținut un spectacol deosebit care a marcat  aniversarea a 12 ani de existență a formației JazzyBIT, în clubul timișorean Pixel unde băieții care au cântat până acum în 20 de țări de pe întreg mapamondul au pregătit un spectacol aparte, care le-a ieșit până la cele mai mici detalii și s-au bucurat de aplauzele sincere din partea publicului numeros,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.