Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete cu cilindree...

Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW.

Președintele Klaus Iohannis semnat, luni, decretul de promulgare a legii care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Curtea Constituțională a respins luna trecută o sesizare a șefului statului, depusă după ce a trimis legea la reexaminare, în care susținea că parlamentarii au adoptat legea cu modificări care depășesc limitele cererii de reexaminare formulată de el în vara anului trecut.

Legea completează O.U.G.


nr. 195/2002 în sensul extinderii valabilității permiselor de conducere eliberate pentru categoria B și pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Șoferii care vor să conducă o astfel de motocicletă trebuie să aibă o experienţă de cel puţin 2 ani la volan şi o adeverinţă care să ateste că au făcut un curs de pregătire practică de cel puţin 10 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.