Gunoaie amestecate cu resturi din construcţii şi dune de deşeuri. Amenzi totale...

Gunoaie amestecate cu resturi din construcţii şi dune de deşeuri. Amenzi totale de aproape 70.000 de euro la şantierele din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Munţi de gunoaie în mijlocul oraşului au fost decoperiţi de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului care au controlat în ultimele zile şantierele din Timişoara. În total au fost acordate amenzi de 340.000 de lei pentru nereguli descoperite la sortarea deşeurilor, dar şi depozitarea necorespunzătoare a diferitelor resturi din construcţii.

„O societate care executa lucrări de construire pe Strada Augustin Coman nu a realizat sortarea pe categorii de deșeuri, depozitându-le amestecat într-un container, fapt pentru care a fost sancționată cu amendă în valoare de 60.000 lei, conform OUG 92/2021. Societatea care a colectat deșeurile amestecate în vederea eliminării lor a fost, de asemenea, sancționată 60.000 lei, conform aceluiași act normativ”, a informat PLT.

„Controalele au continuat și la punctul de lucru al firmei care se ocupă cu colectarea deșeurilor, pe Splaiul N. Titulescu, constatându-se că pe terenul adiacent sunt depozitați aproximativ 200 metri cubi de deșeuri, inclusiv vegetale, nerespectându-se astfel autorizația de mediu, fapt pentru care societatea a fost sancționată și cu amendă în valoare de 100.000 lei, conform OUG 195/2005. Totodată, au fost stabilite măsuri pentru intrarea în legalitate, respectiv predarea deșeurilor unui operator autorizat, în termen de 7 zile, lucru care s-a și întâmplat la reverificare”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate luna aceasta de polițiștii locali la un alt șantier, pe Str. Circumvalatiunii, s-a constatat că societatea care execută lucrări de construire nu a realizat sortarea pe categorii de deșeuri, depozitându-le amestecat într-un container, în vederea colectării acestuia, fapt pentru care a fost sancționată cu amendă în valoare de 60.000 lei, conform OUG 92/2021.

„La verificarea aspectelor s-a constatat că societatea care se ocupă cu colectarea deșeurilor este aceeași ca și în cazul primului șantier. Acesta s-a mai ales cu o sancțiune de 60.000 de lei conform OUG 92/2021 pentru că a ridicat deșeurile amestecate în vederea eliminării lor. Acțiunile polițiștilor locali continuă și în perioada următoare”, a mai transmis Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.