Război în Gaza, ziua 194. Qatarul își reevaluează rolul de mediator între...

Război în Gaza, ziua 194. Qatarul își reevaluează rolul de mediator între Israel și Hamas

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Qatarul afirmă că își reevaluează rolul de mediator între Israel și Hamas, potrivit comentariilor făcute de prim-ministrul statului din Golf.

„Qatarul se află într-un proces de reevaluare completă a rolului său”, a declarat premierul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, în cadrul unei conferințe de presă la Doha, potrivit France Presse.

„Există o exploatare și un abuz al rolului Qatarului”, a spus el, adăugând că Qatarul a fost victima unor „puncte de vedere” din partea „politicienilor care încearcă să își desfășoare campaniile electorale prin denigrarea statului Qatar”.

Qatar, alături de SUA și Egipt, a fost implicat în săptămâni de negocieri menite să asigure un armistițiu în Gaza și eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni deținuți în închisorile israeliene.

Anterior, miercuri, șeicul Mohammed a declarat că negocierile au intrat în impas.

„Trecem printr-o etapă sensibilă, cu unele blocaje, și încercăm pe cât posibil să abordăm aceste blocaje”, a declarat acesta.

Qatarul, care a găzduit conducerea politică a Hamas din 2012 cu aprobarea SUA, a respins criticile frecvente la adresa medierii sale din partea Israelului, inclusiv din partea premierului Benjamin Netanyahu.

Marți, ambasada Qatarului la Washington a emis o declarație în care îl mustră pe deputatul democrat Steny Hoyer pentru apelurile sale la Qatar de a exercita presiuni asupra Hamas pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

Premierul a declarat că Doha a „avertizat încă de la începutul acestui război împotriva extinderii cercului conflictului, iar astăzi asistăm la conflicte pe diferite fronturi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.