„Cercul de cretă caucazian”, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

„Cercul de cretă caucazian”, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul „Cercul de cretă caucazian”, după textul celebrului dramaturg Bertolt Brecht, în regia lui Harsányi Zsolt, va avea premiera în 19 aprilie, de la ora 19:00 în sala Studio a Teatrului Maghiar, următoarea reprezentație fiind programată în 20 aprilie.

„Cercul de cretă caucazian”, o poveste plină de tensiune și emoție, explorează dilemele morale și complexitatea sufletului uman într-o perioadă marcată de opresiune și război. Tema centrală se bazează pe povestea unei soții de guvernator care fuge de rebeli, lăsându-și în urmă copilul, în timp ce o servitoare își riscă viața pentru a salva și a crește băiatul. După ce rebeliunea este zdrobită, mama își revendică fiul.


Opera lui Brecht invită la o reflecție asupra relației dintre individ și societate, evidențiind discrepanțele dintre normele sociale și natura umană.

Din distribuție fac parte actorii Adorjáni Nagy Zoltán, Czüvek Loránd, Farkas Eszter, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Karsai Dóra, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita și Vajda Boróka. „Cercul de cretă caucazian” este totodată o reuniune de clasă: actorii tineri din distribuție au fost colegi la facultate, iar regizorul Harsányi Zsolt este decanul Facultății de Arte a Universității de Arte din Târgu-Mureș. Spectacolul va fi interpretat în limba maghiară, cu traducere în română la cască.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a teatrului sau online, pe www.ticket.tm-t.ro . Prețul unui bilet la premieră este de 30 de lei iar pentru cea de-a doua reprezentație, de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de bilete la jumătate de preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.