Seară de jazz traditional și modern alături de grupul maghiar New Fossils,...

Seară de jazz traditional și modern alături de grupul maghiar New Fossils, la Timișoara (video)

0
DISTRIBUIȚI

Formația maghiară New Fossils a susținut un concert în Timișoara, luni seara, evenimentul desfășurat în M2 Event Venue fiind inclus în turneul pe care trupa îl întreprinde pentru promovarea celui de-al doilea material discografic al lor, numit II.

Grupul alcătuit din Daniel Ferenc Szabo – tobe, Marcell Gyanyi – contrabass, Daniel Varga – saxofon, Istvan Toth – chitară și Damjan Ocsovay – pian, clape a prezentat un amestec ingenios de arome tradiționale de jazz cu influențe moderne. Multitudinea de  efecte sonore modern presărate peste bucățele cu inspirație jazz, funk sau rock conferă pieselor New Fossils o magie aparte.

Hibridul acesta de vechi și nou este unul cât se poate de gustos pentru publicul deschis la experiemnte și datorită faptului că sound-urile din ambele tabere sunt întrebuinţate într-o cantitate bine dozată.


Piesele oscilează destul de mult şi transmit stări complexe: de la porţiuni liniştite care te relaxează complet până la compoziții nervoase care-ţi induc în subconştient viața agitate din marile metropole. Puținii spectatori ai concertului New Fossils din Timișoara au fost captivați de spectacolul oferit de artiștii maghiari. New Fossils este o trupă formată din muzicieni din țara vecină care sunt implicați și în alte proiecte muzicale, inclusiv din zona pop.

„Cele două albume ale noastre s-au înregistrat în cadrul unei sesiuni pe care am avut-o la SuperSize Recording din Budapesta. Pentru primul album am ales piese mai groovy, iar pentru acest al doilea album melodii mai liniștite, cu influențe scandinave moderne. Cântăm și alte stiluri, ca pop, dar jazz-ul ne place pentru că toți am învățat jazz. Numele face referire la faptul că avem influențe tradiționale, dar introducem în piesele noastre și chestii moderne. Ne bucurăm de faptul că la concertele noastre avem parte de un public divers, de la cei care sunt amatory doar de jazz traditional până la tineri care ascultă latura mai modernă a jazz-ului”, ne-au declarat membrii formației maghiare New Fossils.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.